Bunları bilenler kahve telvesini bir daha çöpe atmıyorlar!

Evlerde yapılan Türk kahvesinin telvesi genellikle çöpe atılıyor. Oysa kahve telvesinin fayda sağladığı bazı konular var. Bunları öğrenenler kahve telvelerini bir daha çöpe atmıyorlar.
Bunları bilenler kahve telvesini bir daha çöpe atmıyorlar!

Evlerde Türk kahvesi keyfi yapanlar haliyle telve kısmı içilemeyeceği için onu atıyorlar. Ancak kahve gibi mucize bir içeceğin telvesinin bile büyük yararları olabiliyor. Kahve telvesini farklı alanlarda kullanarak değerlendirmek mümkün. Bu şekilde kahvenin sadece kendisinden değil telvesinden bile faydalanılıyor.

CİLT BAKIMINDA KULLANILIYOR

Kahve telvesi içeriği itibariyle cilt bakımında faydalı bir seçenektir. Cildi yumuşatmaya ve pürüzsüz bir hale getirmeye yardımcı olan kahve telvesini bu alanda kullanan çok kişi bulunuyor. Özellikle kahve telvesi bir miktar hindistancevizi yağı ile karıştırılarak cilde sürüldüğünde faydalı oluyor. Böylece ölü hücrelerin canlanması sağlanırken cilt çok daha parlak bir görünüm kazanıyor.

ÇİÇEKLERE DOĞAL GÜBRE

Kahve telvesi evlerinde çiçek bakanlar için de adeta bir mucizedir. Bu çöpe giden telveleri biriktirerek çiçeklerin dibine koyanlar doğal bir gübre elde etmiş oluyorlar. Toprakla karışan kahve telvesi çiçeklerin gelişimini sağlayacaktır. Bu şekilde doğal gübreleme yapıldığında çiçekler çok daha hızlı büyüyecektir. Kahve dengesi toprağın pH dengesini düzenlemeye de yardımcı olmaktadır.

TAM BİR BÖCEKSAVAR

Kahve telvesi evlerde aynı zamanda böcek kovucu olarak da kullanılmaktadır. Böcekler keskin kokuları sevmeyen varlıklardır. Böceklerin bulundukları alanlara kahve telvesi konulması ile böcekler kaçacaktır. Özellikle böcekleri öldürmek istemeyen ama evlerinde de görmek istemeyenler için kahve telvesi bir çözüm olabiliyor.

TEMİZLİKTE EN BÜYÜK YARDIMCI

Kahve telvesi temizlikte de kullanılabilen bir maddedir. Kirli ve yağlı yüzeyler kahve telvesi ile kolayca temizlenebiliyor. Yapılması gereken ise o yüzeylerin kahve telvesi ve yumuşak bir bezle silinmesidir. Bu işlem yapıldığında ne kirden ne de yağdan eser kalmayacaktır.