Öğretmen ataması ne zaman 2024 Öğretmen atamaları branş dağılımı

Öğretmen ataması ne zaman sorusu öğretmen adayları tarafından merak ediliyor. MEB Öğretmen atama takvimi yayımlandı mı? Öğretmen atamaları branş dağılımı ne zaman açıklanacak? İşte öğretmen atamalarına ilişkin detaylar..
Öğretmen ataması ne zaman 2024 Öğretmen atamaları branş dağılımı

2024 Öğretmen atamaları için gözler öğretmen atama takvimine çevrildi. Dün düzenlenen Kabine Toplantısı sonrasında öğretmenler gelecek açıklamaları heyecanla beklenmeye başladı. 2024 Öğretmen atama takvimi açıklandı mı? Öğretmen atamaları branş dağılımı ne zaman belli olur?

2024 ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN?

2024 Öğretmen ataması tarihi için henüz resmi bir açıklama gelmediği gibi takvim de belli olmadı. Dün düzenlenen Kabine Toplantısı içerisinde öğretmen atamaları için bir açıklama gelmesi bekleniyordu ancak kabine bu konuya henüz değinmedi.

ÖĞRETMEN ATAMASI TARİHİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, düzenlenen Kabine Toplantısı sonrasında basın mensuplarının sorularını tek tek cevapladı. Kendisine yönetilen öğretmen atamasına ilişkin soruya yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Öğretmen atamaları fazla uzamayacak yakında bir miktar atama yapacağız. Ancak şimdi rakam vermek doğru olmaz Milli Eğitim Bakanımız konuyu çalışıyor" dedi.

2024 ÖĞRETMEN ATAMALARI BRANŞ DAĞILIMI BELLİ Mİ?

Öğretmen atamaları için henüz takvim yayımlandı. Bu sebeple de branş dağılımı da belli olmadı. 2024 MEB atama takvimi yayımlamasının ardından kontenjan ve branş dağılımına ilişkin tablonun da yayımlanması bekleniyor.

2023 YILI ÖĞRETMEN ATAMALARI

2023 yılı için yapılan öğretmen atamalarında en çok atamaların 45 bin sayı ile sınıf öğretmenliği için yapıldığı biliniyor. Diğer yandan Rehberlik bölümü için 7 bin 878 kontenjan, Okul Öncesi Öğretmenliği için 3 bin 269 kontenjan ayrılırken, Din Kültürü Öğretmenliği için de 2 bin 604 kontenjan ayrılmıştı. Bu yıl branş dağılımının nasıl olacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı açıklamasında Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmen ataması için çalışmalara devam ettiğini belirtti.