Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz ulaşım kararı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ile İstanbul, Ankara ve İzmir’de vatandaşlara ücretsiz ulaşım imkanı sağlanacak. İlgili Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz ulaşım kararı!

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısı yayınlanırken bugünün Cumhurbaşkanı Kararları belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı gereği İstanbul, Ankara ve İzmir’de vatandaşlara ücretsiz ulaşım imkanı sağlanacak. Ücretsiz ulaşımın 2 gün olacağı açıklanırken ilgili Cumhurbaşkanı Kararı da yürürlüğe girdi.

1 MAYIS VE 19 MAYIS KARARLARI

Türkiye’nin üç büyük kentinde her bayram olduğu gibi önümüzdeki 2 bayramda da ücretsiz ulaşım kararı verildi. 1 Mayıs İşçi Bayramı ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda belirlenen raylı ulaşımlarda ulaşım ücretsiz olacak. Vatandaşlar hem 1 Mayıs’ta hem de 19 Mayıs’ta bu imkandan yararlanabilecekler.

ÜCRETSİZ ULAŞIM HANİ ARAÇLARDA UYGULANACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile alınan ücretsiz ulaşım kararının nerelerde geçerli olacağı açıklandı. Buna göre İstanbul, Ankara ve İzmir’de işletmesi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na ait olan raylı sistemler ücretsiz olacak. İzmir’de İZBAN, İstanbul’da Marmaray ve Ankara’da Başkentray 1 Mayıs ile 19 Mayıs günlerinde vatandaşlara ücretsiz olarak hizmet verecekler.

BELEDİYELER AYRICA KARAR VERECEK!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na ait olan toplu taşıma imkanlarında ücretsiz ulaşım kararı alınırken diğer toplu taşıma araçlarının de bedava olup olmayacağı merak ediliyor. Diğer toplu taşıma araçlarının işletmeleri belediyeler tarafından yapıldığı için kararı ilgili belediyeler verecekler. İstanbul, Ankara ve İzmir’de büyükşehir belediyeleri her bayramda bu yönde kararlar alıp uyguluyorlar. Muhtemelen onların da toplu taşıma araçları 1 Mayıs ile 19 Mayıs günlerinde ücretsiz olacak. Diğer şehirlerde yapılacak olan uygulamalar için ise o belediyelerin açıklamalarının takip edilmesi gerekiyor.