Kilo kilo alma dönemi bitti artık taneyle satılacak! 1 tane erik 10 TL oldu

Enflasyonda yaşanan yükseliş gıda fiyatlarını uçurmaya devam ederken yaz mevsiminin en sevilen meyvesi Erik artık taneyle satılmaya başlandı...
Kilo kilo alma dönemi bitti artık taneyle satılacak! 1 tane erik 10 TL oldu

Kilo kilo alma dönemi bitti artık taneyle satılacak! 1 tane erik 10 TL oldu - Yaz denilince akla ilk gelen meyveler arasında yer alan erik fiyatlara gelen zamlardan sonra artık taneyle satılacak hale geldi. Avuç avuç yenen günler geride kalırken doyasıya erik yemek isteyenlerin biraz daha eriğin bollaşmasını beklemesi gerecek...

ERİK FİYATI NE KADAR, ERİĞİN KİLOSU KAÇ TL OLDU 2024?

Muğla’nın Marmaris ilçesinde baharın gelmesi ile birlikte yaz mevsiminin en çok tüketilen meyvelerinden olan erik tezgahlara düştü. Kilogram fiyatının 350 lira ile 500 lira arasında değiştiğini belirten manavlar yabancıdan ziyade yerli vatandaşların eriğe talep gösterdiklerini belirtti.

Marmaris’te ve sıcak bölgelerde Nisan ayında hasadı yapılmaya başlanan manav ve pazar tezgahlarında yer alan yeşil erik kilosu 500 liradan satılıyor. Erikle birlikte çileğin yoğun ilgi gördüğünü belirten manav sahibi Filiz Yüzügüldü “ Biz eriği almaya ve satmaya başlayalı iki gün oldu. Aslında bir süredir satışı var ancak fiyatları yüksek olması sebebiyle biz şu anda almaya ve satmaya karar verdik. Hemen Hemen aldığımız eriklerin çoğu satıldı. İki çeşit erik getirmiştik biri daha küçük biri daha büyük şekilde 350 ve 500 Türk lirası fiyatları.

Yabancı turistlerden ziyade yerli çok alıyor ve genelde fiyatı çok fazla soran olmuyor. Tabii şu an eriğin bu fiyatı sezon boyu bu şekilde kalmayacak. Sezon içerisinde oldukça normal rakamlara gelecek. Hemen hemen her hafta fiyatlarında değişiklik oluyor. O yüzden net bir fiyat belirlemek olmaz ”diyerek eriklerin Marmaris’e en yakın mahalle olan Karacasöğütte’ki bahçelerden ve Aydın, Antalya gibi illerden geldiğini belirtti.

Daha uzak illerde nakliye fiyatları nedeniyle eriğin satış fiyatı daha da artarken 1 kilo erik üzerinden tane hesabı yapıldığında eriğin tanesinin 10 TL civarına denk geldiği ifade edildi.