B sınıfı sürücü ehliyeti olanlara 3 ceza birden kesilecek! Acil bunu yapın

Ehliyeti olanları yakından ilgilendiren önemli bir duyuru geldi. Bu kapsamda aktarılan son habere göre B sınıfı sürücü ehliyeti olanlara bunu yapmamaları halinde 3 ceza birden kesilecek. Acil olarak bunu yapmanız gerekiyor.
B sınıfı sürücü ehliyeti olanlara 3 ceza birden kesilecek! Acil bunu yapın

Ehliyeti olup trafiğe çıkanların hemen 15 TL yatırması gerekiyor. Son tarih belli olurken, parasını yatırmayanlar için 3 ceza birden geleceği aktarıldı. İşte İçişleri Bakanlığı’nın açıklaması ve merak edilenler..

Trafiğe çıkan ve cüzdanında b sınıfı sürücü ehliyeti olanların 31 Aralık 2024 tarihine kadar 15 TL yatırması gerekiyor. Koronavirüs salgını döneminde ehliyet yenileme süresi 2 yıl daha uzatılmıştı. Aktarılan son habere göre 2 yıllık ehliyet yenileme süresi 31 Aralık 2024 tarihinde doluyor.

CEZALAR PEŞ PEŞE GELECEK

Eski tip ehliyet kullanan sürücülerin belirtilen tarihe kadar 15 TL ödeyerek ehliyetini yenilemesi gerekiyor. Bu noktada 3 farklı cezanın kesileceği aktarıldı. İlk olarak 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren ehliyetini yenilemeyen sürücülere eski tip ehliyet kullanmaktan 12 bin TL tutarında para cezası kesilecek.

2025 YILINDA CEZA DAHA DA ARTACAK

Bunun yanı sıra ehliyetlere el konulacak olup, ehliyetlerinden de ceza puanı düşülecek. Ancak şunu hatırlatmakta fayda var! 12 bin TL’lik eski tip ehliyet kullanma cezası 2024 yılı için geçerli. 2025 yılında trafik cezaları yeniden değerleme oranına göre güncelleneceği için sürücülerin bu noktada daha fazla ceza ödemek durumunda kalacağı tahmin ediliyor.

EHLİYET YENİLEMEK İÇİN İSTENİLEN BELGELER

Ehliyet yenileme işlemi dakikalar içerisinde sona erebilecek kısa bir işlem. Sürücülerin bu noktada ilk olarak Nüfus İşleri Müdürlüğü’nden randevu alması gerekiyor. Daha sonra hazırlanması gereken belgeler şu şekilde:

  • 15 TL’lik değerli kağıt ücretini yatırdığını gösteren dekont
  • Eski ehliyet
  • Sağlık raporu (Kan grubunu gösteren)
  • Kimlik
  • Adli sicil belgesi
  • Biyometrik fotoğraf

Belirtilen bu evraklarla randevunuza gittiğinizde eski tip ehliyetiniz artık yenisi ile değiştirilecek.