Saatler içerisinde önlerine ne çıkarsa yiyorlar! Etçil çekirge Türkiye'de çoğalırlarsa FELAKET olur

Dünyada yaşanan iklim değişikleri beraberinde pek çok sorunu getirirken ortaya çıkan etkileri en ağır hisseden ülkelerin başında Türkiye yer almıştı.
Saatler içerisinde önlerine ne çıkarsa yiyorlar! Etçil çekirge Türkiye'de çoğalırlarsa FELAKET olur

Saatler içerisinde önlerine ne çıkarsa yiyorlar! Etçil çekirge Türkiye'de çoğalırlarsa FELAKET olur - Türkiye'de yaşanan doğal afetler ne yazık ki katlanarak artmaya devam ederken değişen iklim koşulları yeni zararlıların ortaya çıkmasına neden oldu.

Dünyada özelliklede bu dönemlerde görülen çekirge istilaları büyük panik ve korku yaşanmasına neden olurken 20-25 santim boyunda olan Saga Ephippigera diğer adıyla "Çağaboğan" olarak bilinen çekirge ülkemizde de görüntülendi. Elazığ'da yaşayan bir vatandaşın görüntülediği çekirge büyük panik ve korku yaşanmasına neden oldu.

ELAZIĞ'DA ORTAYA ÇIKTI! ET YİYEN ÇEKİRGE ÖNÜNE ÇIKANI SİLİP SÜPÜRÜYOR...

Türkiye’de zaman zaman görülen, 20-25 santim boyunda olan Saga Ephippigera diğer adıyla "Çağaboğan" olarak bilinen çekirge Elazığ’da görüntülendi. Elazığ’ın Safran Mahallesi’nde yaşayan bir vatandaş, evin penceresinde dev bir çekirge fark etti.

İlk defa böyle bir çekirge gören vatandaş, internetten yaptığı araştırmada etçil olduğunu ve tarıma zararlı böcekleri yiyerek beslenen "Çağaboğan" olduğunu öğrendi. Çekirgenin zararlı olmadığını öğrenen vatandaş, hayvanı cep telefonu ile görüntüledi. Etçil çekirge bir süre sonra gözden kayboldu.

cekirge.jpg

Çekirgenin ortaya çıkması panik ve endişe yaşanmasına neden olurken çekirge sürülerinin saatler içerisinde ekili alanları istila etmeleri yaşanan endişenin artmasına neden oldu. Özellikle de Afrika ülkelerinde yaşanan çekirge istilaları son dönemde Arap ülkeleri ve Körfez ülkelerinde de yaşanmaya başlanmıştı. İklim değişiklikleri ile benzer olaylarının ülkemize yaklaşması endişe yarattı.