Afyonkarahisar’da ekipler su ürünleri av yasakları kontrolüne çıktı

Afyonkarahisar’da ekipler su ürünleri av yasaklarını kontrol etti. İl Tarım ve Orman Müdür Özkan Parlak, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında il genelindeki 22 gölün denetimini gerçekleştirdiklerini söyledi.
Afyonkarahisar’da ekipler su ürünleri av yasakları kontrolüne çıktı

AFYONKARAHİSAR (İHA) Afyonkarahisar’da su kaynaklarının balıklandırılması çalışmaları kapsamında 1 milyon 53 sazan balığı yavrusunun da il su kaynaklarına bırakıldığı açıklandı.

Afyonkarahisar’da il geneli göl ve göletlerde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri denetimlerine tüm hızıyla devam ediyor.

EKİPLERDEN AV YASAKLARI KONTROLÜ

Afyonkarahisar il geneli göl ve göletlerde İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce su ürünleri av yasakları kontrolü gerçekleştirildi.

aw193576-01.jpg

Konuyla ilgili açıklamada bulunan İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan Parlak, “İl müdürlüğü olarak 9 adet kontrol teknesi ve denetim ekipleriyle kontroller Jandarma destekli olarak yürütülmektedir. İlimizde 22 adet göl, gölet denetimi ve perakende satış yerlerinin denetimi gerçekleştirilip uygunsuz 200 mt uzatma ağına el konulmuştur. İlimiz su ürünleri kontrol çalışmaları program dahilinde rutin olarak devam etmektedir.

1 MİLYON 53 SAZAN BALIĞI YAVRUSU BIRAKILDI

İlimiz su kaynaklarının balıklandırılması çalışmaları kapsamında 2023 yılında Bakanlığımız Kepez Su Ürünleri Biriminden gönderilen yaklaşık 1 milyon 53 sazan balığı yavrusu ilimiz su kaynaklarına bırakılmıştır” dedi.

Ekipler göletlerin balıklandırılması için alınan yasak kararını denetlemeye devam ediyor.