Aydın Akbük Körfezi'nde deniz dibi temizliği başladı

Türkiye'nin en önemli turizm bölgelerinden biri olan Aydın'da denizlerin temizliğini korumak adına özel çalışma başladı.
Aydın Akbük Körfezi'nde deniz dibi temizliği başladı

Aydın'ın en gözde bölgeleri arasında yer alan ve sadece yerli değil yabancı turistlerin de gözde rotaları arasında yer alan Akbük denizinde temizlik çalışmaları başladı. Mavi ve berrak görüntüsü ile beğeni toplayan denizi temiz tutmakt adına deniz dibi temizlik çalışmalarına başlandı.

Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü, Aydın İli Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Birliği, Didim Kaymakamlığı ve yerel kurumları arasında sağlanan işbirliği kapsamında Akbük Körfezi dip temizliği başladı. İnsanlar tarafından denize atılan ve dibe çöken çöpler ekiplerin çalışmaları ile temizlenecek.

AKBÜK KÖRFEZİ DİP TEMİZLİĞİ BAŞLADI!

Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü, Aydın İli Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Birliği, Didim Kaymakamlığı ve yerel kurumlar işbirliğiyle Akbük Körfezi'nde deniz dibi temizlik çalışmaları için ön tespit işlemleri başlatıldı. Konuyla ilgili Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada,

"Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü, Aydın İli Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Birliği, Didim Kaymakamlığı ve Yerel Kurumlar ile birlikte yapılması planlanan Akbük körfezindeki deniz dibi temizlik çalışmaları kapsamında ön tespit işlemlerine başlandı. Sürdürülebilir su ürünleri üretimi, temiz deniz ve sağlıklı gelecek için çöplerimizi denizlerimizden uzak tutalım" ifadelerine yer verildi.

Türkiye'nin en büyük gelir kalemleri arasında yer alan turizm gelirlerini korumak, çocuklarımıza miras bırakacağımız doğayı temiz tutmak için ekipler vatandaşlardan kesinlikle denize çöp atmamaları konusunda uyarılarda bulundu.