Valilik kararı SON DAKİKA açıklandı! 1 Temmuz - 30 Eylül tarihleri arasında giriş çıkışlar tamamen yasaklandı

1 Temmuz - 30 Eylül tarihleri için valilik kararı son dakika açıklandı. Giriş çıkışlar tamamen yasaklandı o tarihler arasında kimse giremeyecek!
Valilik kararı SON DAKİKA açıklandı! 1 Temmuz - 30 Eylül tarihleri arasında giriş çıkışlar tamamen yasaklandı

KÜTAHYA (İHA) - 2023 senesinde Türkiye pek çok doğal afet yaşamış, salgın hastalıkların ardından deprem, sel ve orman yangınları ülkemize büyük zararlar vermişti.

2024 senesi için bu nedenle tedbirler erken alınmaya başlanırken gelecek nesillere en büyük mirasımız olan ormanların korunması için hazırlıklar başladı. 2024 yazının rekor sıcaklıklarla geçmesi beklenirken orman yangınlarına karşı tedbirler erken alınmaya başlanırken Kütahya Valiliği alınan yeni kararı duyurdu.

KÜTAHYA VALİLİĞİ KÜTAHYA'DA ORMANLARA GİRİŞ ÇIKIŞI YASAKLADI! YASAK NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Kütahya’da Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonunca orman yangınlarını önleme çerçevesinde 1 Temmuz-30 Eylül tarihleri arasında ormana giriş ve çıkışların yasaklanması kararı alındı.

valilik-1.jpg

Vali Musa Işın’ın başkanlığında toplanan Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonunda Kütahya’daki 2024 yılı yangın önleme çalışmaları ve yangınlara karşı alınacak tedbirler karara bağlandı. Toplantıda, orman yangınlarını önleme kapsamında 1 Temmuz-30 Eylül tarihleri arasında ormana giriş ve çıkışların yasaklanması kararı alındı.

valilik-2.jpg

ANIZ VE BİTKİ ÖRTÜSÜ YAKMAK YASAK MI, ANIZ YAKMANIN PARA CEZASI 2024 NE KADAR, KAÇ TL?

Toplantıda alınan kararlara göre, anız yakanlar hakkında 2872 sayılı Çevre Kanunu’nun 20. maddesi gereği idari para cezası kesilecek, ormana 4 kilometre mesafede yakılan anızlar için 6831 sayılı kanunun 76. Maddesi 4. fıkrasına gereği yasal işlem yapılacak.

2872 sayılı Çevre Kanunun 20. inci maddesinin (l) bendine aykırı olarak anız yakanlara her dekar için 386,79 TL idari para cezası verilecek. Anız yakma fiilinin orman ve sulak alanlara bitişik yerler ile meskun mahallerde işlenmesi durumunda ceza beş kat arttırılacak.

Söz konusu yasaklar 1 Temmuz 2024 tarihinde başlayacak ve 30 Eylül 2024 tarihine kadar sürecek. Bu süre zarfında Valilik tarafından alınan karar kapsamında ormanlık alana giriş çıkışlar yasaklanacak ve uymayan kişilere idari para cezası kesilecek.