Kiracı kira sözleşmesini kaybederse ne olur?

Kira sözleşmesini kaybeden kiracının başına neler gelebileceği merak ediliyor. Kiracılar böyle bir durum ile karşılaşırlar ise ne yapmalılar?
Kiracı kira sözleşmesini kaybederse ne olur?

Kira sözleşmeleri kiracılar ile ev sahipleri arasında kurulan ilişkinin nasıl yürütüleceğini ortaya koyan resmi belgelerdir. Kira sözleşmesi hem ev sahibi hem de kiracı tarafından imzalandıktan sonra taraflarda kalmaktadır. Kiracılar bu kira sözleşmesini iyi bir şekilde muhafaza etmelidirler. Eğer kira sözleşmesi kaybolursa kiracılar için oldukça sıkıntılı bir süreç yaşanabilir.

EV SAHİBİNİN İNSAFINA KALIRSINIZ!

Kira sözleşmesini kaybeden kiracı tamamen ev sahibinin insafına kalacaktır. Ev sahibi eğer kötü niyetli ise bunu lehine kullanıp kiracıyı çok farklı konularda sorumlu hale getirebilir. Kira sözleşmesine ev sahibi demirbaş olarak farklı farklı eklemeler yapıp bunları kiracıdan talep edebilir. Kira sözleşmesine ev sahibi ek maddeler ekleyebilir. Bu ek maddeler ile kiracının mağdur olmasını sağlayabilir. Depozitoyu verilmemiş gösterebilir ve bunun gibi sayısız değişiklik yapabilir. Bundan dolayı kiracılar kira sözleşmesine gözü gibi bakmalı ve onu uygun olacak şekilde muhafaza etmelidir.

KİRACILAR NE YAPMALI?

Kira sözleşmesini kaybeden kiracı daha kaybolmadan bu ihtimali düşünmelidir. Eğer kira sözleşmesi noter aracılığı ile yapılırsa herhangi bir sorun yaşanmadan örneği elde edilebilir. Ancak noter yoluyla kira sözleşmesi yapmak pek nadir görülen bir durumdur.

Kira sözleşmesi kaybolmuşsa ev sahibine yeni kira sözleşmesi yapılması teklif edilebilir. Ancak bu yeni kira sözleşmesinin eskisinin kaybolduğundan dolayı yapılmak istendiği bilgisi ev sahibine verilmemelidir.

Kira sözleşmesi yapılırken sonradan doldurulacak şekilde boşluklar bırakılmamalıdır. Bu da bir tedbirdir ve kiracıları olası risklerden koruyacaktır.

Kira sözleşmesi kaybolmuş ise bu durum ev sahibine hiç bildirilmemeli ve hiç kaybolmamış gibi kira ödemelerine devam edilmesi de bir yöntemdir.