Uşak'ta yağmur ve dolu yağışı hayatı felç etti!

Uşak’ta akşam saatlerinde başlayan yağmur ve dolu yağışları ile bazı bölgelerde hayat felç oldu.
Uşak'ta yağmur ve dolu yağışı hayatı felç etti!

UŞAK (İHA) – Uşak’ta akşam saatlerinde yoğun bir şekilde yağmur ve dolu yağışı meydana geldi. Bu yağışlardan dolayı bazı yollar göle dönerken trafik durma noktasına geldi. Vatandaşlar araçları ile zor durumda kalırken polis, itfaiye ve belediye ekiplerin vatandaşların imdadına yetişti.

1.jpg

Bazı bölgelerde esnaflar yoğun yağışlardan dolayı dükkanlarına su basmaması için çeşitli önlemler aldılar. Bunun yanında Şehir Mehmet Çetin Köprülü Kavşağı yakınlarında da bir trafik kazası meydana geldi.

2.jpg

YAĞIŞLAR BASTIRDI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün sağanak yağış ve fırtına uyarısı yaptığı Uşak’ta beklenen yağış bazı mahallelerde akşam saatlerinde başladı. Yağmurla birlikte araçlar göle dönen yollarda güçlükle ilerledi.

3.jpg

YOLLAR KISA SÜRELİ TRAFİĞE KAPANDI

Yağmur suları ve dolu yağışı bazı yolları kısa süreliğine trafiğe kapattı. İhbarlar üzerine bölgelere polis, itfaiye ve belediye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri yollarda güvenlik önlemi alırken, belediye ekipleri ve vatandaşların kendi imkanlarıyla müdahalesi ile yollar yeniden trafiğe açıldı.

4.jpg

Öte yandan bazı esnaflar da dükkanlarına su basmaması için önlem alırken, Şehit Mehmet Çetin Köprülü Kavşağı yakınlarında tırın otomobile arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.

5.jpg

Uşak merkeze bağlı Çiğerdede köyünde ise şiddetli dolu yağışı etkili olurken, tarlalar ve ormanlık alanları beyaza bürüdü.

6.jpg

BAŞKAN ÖZKAN YALIM AÇIKLAMA YAPTI

7.jpg

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım da yaşananlar ile alakalı olarak bir açıklama yaparak, “Bilindiği üzere kentimizin geçmişten gelen altyapı sorunları nedeniyle, bugün bastıran ani yağış sonrası bazı bölgelerde taşkınlar ve su birikintileri oluştu. İlk andan beri tüm ekiplerimizle sahadayız ve bu altyapı eksikliklerini gidermek adına gerekli çalışmaları çok yakında tamamlayacağız. Daha yaşanabilir bir Uşak için çalışıyor, tüm vatandaşlarıma geçmiş olsun diyorum.” dedi.