Uşak tarhanası değil! Uşaklıların en sevdiği yemek açıklandı

Kredi kartı ile POS cihazları üzerinden yapılan harcamalar üzerinden gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına göre illerin en sevdikleri yemekler belirlendi.
Uşak tarhanası değil! Uşaklıların en sevdiği yemek açıklandı

İSTANBUL (İHA) - 2023 senesinde Garanti Ödeme Sistemleri üzerinden Garanti BBVA kartları kullanılarak yapılan harcamalar baz alınarak gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına göre en çok sipariş verilen yemekler belirlendi. Açıklanan verilere göre Uşak, Bolu, Afyonkarahisar, Zonguldak, Amasya, Aydın ve Bayburt illerinde en çok pide siparişi verildi.

UŞAKLILAR EN ÇOK PİDE SÖYLEDİ!

Garanti Ödeme Sistemleri (GÖSAŞ), 2023’te Garanti BBVA kartları ile Garanti BBVA POS’larından yapılan harcamaların özetiyle ilgili araştırma gerçekleştirdi. Yeme alışkanlıklarının öne çıktığı araştırmanın sonuçlarına göre, yeme-içme sektöründe en fazla kredi kartı harcaması döner ve köfte restoranlarında yapıldı. Türkiye’nin 2023’te yemek tercihlerini ortaya çıkaran GÖSAŞ araştırmasına göre, yıl boyunca kredi kartlarıyla en fazla döner ve köfte restoranlarında harcama yapılırken; sıralamayı kebap, pide, burger restoranları takip etti.

Tekirdağ’ın tercihi köfte yerine döner oldu Tekirdağ başta olmak üzere, Çanakkale, İzmir, Antalya, Karaman, Şanlıurfa, Gaziantep, Mardin, Şırnak, Hakkari, Rize, Trabzon, Ordu, Sinop, Ankara gibi şehirlerle Türkiye’nin yedi bölgesinde Garanti BBVA kart kullanıcıları döner restoranlarına rağbet gösterdi. Tekirdağ ve Çanakkale dışında Marmara Bölgesi köfteyi seçerek bu gruptan ayrı konumlandı.

Sipariş miktarı incelendiğinde eve en çok sipariş verilen il Edirne olurken Edirne, İzmir, İstanbul, Tekirdağ, Denizli, Çanakkale, Kırklareli eve en çok sipariş verilen iller oldu.