Türkiye'nin dolar zengini illeri açıklandı Uşak 18. oldu

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) illere göre döviz mevduatı verilerini açıkladı.
Türkiye'nin dolar zengini illeri açıklandı Uşak 18. oldu

Resmi son verileri yayımlayan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) döviz mevduatının toplam mevduat içindeki payı en yüksek olan illeri ilan etti. Türkiye'de en çok döviz mevduatı olan iller listesinde ilk sıralarda yer alan iller şaşkınlık yarattı.

Türkiye'nin dolar zengini ili Kırşehir olurken listenin ikinci sırasında Aksaray ve üçüncü sırasında ise Yozgat oldu. Uşak sıralamada 18. sırada yer alırken ilk 10 içerisinde büyükşehirlerin yer almaması ise dikkat çekti. İşte o liste ve sıralama...

TÜRKİYE'NİN DÖVİZ ZENGİNİ İLLERİ!

Toplam mevduat içerisinde yabancı para mevduat payının en yüksek olduğu il yüzde 52'yle Kırşehir olurken onu yüzde 51,4 ile Aksaray takip etti. Yozgat'ın payı yüzde 50, Nevşehir'in yüzde 49,2 olarak hesaplanırken Bayburt'un oranı ise yüzde 48,4 oldu.

iller.jpg

Açıklanan listede ikinci sırada Aksaray'ın yer alması akıllara 2016 senesinde yaşanan olayı getirdi. Hatırlanacağı üzere o tarihte Amerika ve Avrupa ülkeleri tarafından Türkiye'ye yaptırım kararı alınması ile Aksaray hayvan pazarında toplanan kalabalık "Pazarımızda Dolar ve Euro Geçersizdir" yazılı pankartlar asmış, dolar ve Euro üzerinden alışveriş yapmayacaklarını açıklamışlardı.

Yine bazı hayvan yetiştiricileri ardından dolarları yerlere atarak üzerine basmış, bir grup ise olayları dolar yakarak protesto etmişti. Açıklanan listede Uşak ise 18. sırada kendisine yer bulabildi.