Koronavirüs aşısı olanlara kötü haber! Aşının en büyük yan etkisini itiraf ettiler

Bir dönem tüm dünyanın en büyük problemleri arasında yer alan koronavirüs salgınında üretilen aşılarla ilgili şoke eden bir itiraf haberi geldi. Aktarılan son habere göre Oxford Üniversitesi’nin geliştirdiği aşının yan etkisi açıklandı.
Koronavirüs aşısı olanlara kötü haber! Aşının en büyük yan etkisini itiraf ettiler

Koronavirüs salgını için bilim insanları aşıları üreterek, hastalığın kısa süre içerisinde gerilemesini sağladılar. Ancak üretilen AstraZeneca koronavirüs aşılarında kan pıhtılaşması sorununun olduğu ortaya çıktı.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNE DE ZARAR VEREBİLİYOR

Konu ile ilgili çalışmalarına hız kazandıran ekibe göre bu durum ciddi bir tehlike oluşturabilir. Çünkü kan pıhtısı oluşumuna sebep olabilen bir zincir reaksiyonun başlangıcına neden olabilen bu durum bağışıklık sistemine de zarar veriyor.

Dünya genelinde farklı koronavirüs aşıları insanlara uygulandı. Bu noktada tam sayı bilinmese de milyonlarca kişinin AstraZeneca aşısı olduğu biliniyor. Son olarak İngiltere’de 40 yaş altı vatandaşlara farklı aşılar önermeye başlamıştı. Durum bu şekilde olunca vatandaşların akıllarında da büyük bir soru işareti yer almaya başladı.

DAVADA SONUÇ ÇIKTI

Konuya ilişkin açılan bir davanın sonuçlandığı açıklandı. 2021 yılının Nisan ayında koronavirüs aşısı olduktan sonra beyninde pıhtı atarak kalıcı bir durum ile karşılayan Jamie Scott’un açtığı davada sonuç çıktı. Buna göre AstraZeneca aşısının kusurlu olduğu ve aşının pek çok aile üzerinde olumsuz sonuçlara neden olabileceği iddia edildi. Ancak firma bu tür iddiaları kesin bir dille reddetti.

İTİRAF GELDİ

Ancak bu reddetmeler sonrasında tüm dünyayı şoke eden bir itiraf haberi geldi. Oxford Üniversitesi ve şirketin birlikte üretmiş olduğu aşının nadir bir durumda TTS durumuna neden olabileceği ortaya çıktı. AstraZeneca’nın yaptığı bu itiraf ile birlikte mağdur olan vakalara ödeme yapılabileceği konuşuluyor.

Koronavirüsün zirve yaptığı ve aşılamanın tüm hızla devam ettiği dönemde gündem olan AstraZeneca aşısını artık İngiltere bile kullanmazken aşının önerilmediği ortaya çıktı.