Her sabah bir kaşık yenmeli! Mide yangınını, reflüyü tarih eden yiyecek!

Sindirim sistemi rahatsızlıklarının en yaygını olan reflü konforlu yaşam imkanını yok eden bir hastalık olarak dikkat çekiyor. Reflü sorununa ilaçsız çözüm yolu doktorlar tarafından açıklandı.
Her sabah bir kaşık yenmeli! Mide yangınını, reflüyü tarih eden yiyecek!

Reflü hastalığına sahip kişiler için büyük bir rahatsızlığa yol açtığı biliniyor. İnsanları uykuda bile yakalayan reflü atakları hayatı adeta zehir ediyor. Bu hastalık en genel şekli ile mide içeriğinin yemek borusuna geri kaçması şeklinde açıklanıyor. Mide yanması olarak da bilinen reflü midedeki acı suyun ağıza taşması şeklinde de semptom gösterebiliyor. Göğüs ağrısına da neden olan bu hastalığın kolay bir tedavi yönteminin olmaması ise sorunu katmerli hale getiriyor.

REFLÜNÜN TEDAVİSİ TAHİNDE SAKLI!

Reflü için çeşitli ilaçlar kullanılabiliyor. Ancak bu ilaçların sürekli olarak kullanılmasından dolayı karaciğer oldukça yoruluyor ve ilerleyen yaşlarda yaşanabilecek büyük sağlık sorunlarını olumsuz etkileyebilecek bir durumun oluşmasına neden olabiliyor. Bundan dolayı insanlar ilaç kullanmadan reflüden kurtulmak istiyorlar. Reflünün tedavisi ise herkesin evinde olabilecek bir yiyecek olan tahin ile mümkün olabiliyor.

Susam tohumlarının ezilmesi ile elde edilen kıvamlı bir yiyecek olan tahin Türk mutfağında da önemli bir yere sahiptir. Tahin yiyerek reflü tedavisinin yapılabileceğine dair yeni araştırmalar oldukça yaygınlaşmaya başladı.

Tahinin nasıl reflüye iyi geldiği ise araştırma sonuçlarında ortaya çıktı. Susam tohumlarında yüksek miktarda fitosteroller, lifler, vitaminler ve mineraller bulunuyor. Tüm bunlar sağlıklı bir sindirim sistemi olabilmesi için insan vücudunun ihtiyaç duyduğu besin öğeleridir. Tahin bu etki ile sindirim sistemini çalıştırdığı için sindirimi de kolaylaştırmaktadır. Bundan dolayı tahin yiyenler reflü etkilerinden kurtulabiliyorlar.

NASIL KULLANILMALI?

Tahin yardımı ile reflü ataklarından kurtulabilmek için bu yiyeceği günlük yaşamımıza sabitleyerek eklememiz gerekiyor. Doktorların önerilerine göre her gün bir tatlı kaşığı tahin aç karnına yenilmelidir. Bunu yapanlar bir süre sonra reflü hastalıklarının hafiflediğini ve kullandıkça da bu hastalıktan eser kalmadığını görüyorlar.