Her sabah aç karnına 1 kaşık tüketin! Ölüm dışında her şeye faydası var

Kur’an-ı Kerim’de de adı geçen ve pek çok rahatsızlığa derman olduğu bilinen o tohumun bilinmeyen yararları ortaya çıktı. Uzmanlar faydalarından yararlanmak isteyenlerin her sabah aç karnına 1 kaşık tüketmesi gerektiğini söylüyor.
Her sabah aç karnına 1 kaşık tüketin! Ölüm dışında her şeye faydası var

Bilimsel adı ile Nigella Sativa olan ancak halk arasında da çörek otu olarak bilinen bu tohumu ne yazık ki pek çoğumuz sadece poğaçalarda ya da böreklerde serpiştirmek için kullanıyoruz. Çörek otu ya da çörek otu tohumu olarak da tanımlanan bu baharat mutfakların olmazsa olmazları arasında bulunmaktadır. Peki, çörek otu faydaları neler, nasıl tüketmek gerekiyor?

ÇÖREK OTU FAYDALARI

Çörek otunun faydaları saymakla bitmiyor! Özellikle tok tutma özelliği ile bilinen çörek otu genellikle zayıflamak isteyenlerin tercihleri arasında. Birden çok yararı olan ve ölüm dışında her şeye faydası olduğu bilinen bu tohumun genel yararları şu şekilde:

  • Zayıflamaya yardımcı olur
  • Kan şekerini ve tansiyonu dengeler
  • Bağışıklık sistemini destekler
  • Sindirimi kolaylaştırır
  • Mideyi rahatlatır
  • Karaciğer sağlığına destek verir
  • Akne ve sivilce oluşumunu engeller

Genel olarak çörek otunun faydaları bu şekilde sıralanabilir.

ÇÖREK OTU NASIL TÜKETİLİR?

İnce yapraklı bir bitkinin çiçek tohumları olarak elde edilen çörek otu genellikle Akdeniz, Hindistan ve Orta Doğu mutfaklarında sık sık kullanılmaktadır. Tadının hafif acımsı olduğu çörek otu genellikle pek çok kişi tarafından böreklerin ve poğaçaların üzerine serpiştirilerek kullanılır. Ancak isteyenler ekmeklere tatlılara da katabilir.

Direkt olarak çiğ bir şekilde ağız yolu ile kullanabilirsiniz. Aç karnına 1 kaşık çörek otu tüketmek başta zayıflamaya yardımcı olur. Dilerseniz ezip toz haline getirerek içeceklerinize ya da salatalarınıza da katarak tüketebilirsiniz.

Ancak hamilelerin ve emzirenlerin tüketmeden önce doktora danışması önerilmektedir. Çörek otuna alerjisi ve hassasiyeti olan kişilerin hiç tüketmemesi ya da dikkatli tüketmesi gerekmektedir.

NOT: Haberimiz bir teşhis ya da tedavi niteliği taşımamaktadır.