Her gün tüketen erkeklerde prostat sorunu tarih oluyor

Uzmanların değerlendirmesine göre sağlıklı bir erkeğin prostat kanserine yakalanma oranı ortalama olarak yüzde 17 civarında seyrediyor. Yaş arttıkça prostat kanserine yakalanma riski de aynı oranda artıyor. Düzenli kontrol sağlık açısından çok önemli!
Her gün tüketen erkeklerde prostat sorunu tarih oluyor

PROSTAT NEDİR?

Prostat erkeklerde bulunan ve idrar kesesinin çıkış kısmında bulunan bir organdır. Normal ağırlığı 320 gram civarında olan bu organ yaş büyüdükçe büyümeye başlar. Erkeklerin birçoğunda görülme potansiyeli olan prostat hastalıkları iyi ve kötü huylu olarak 2 gruba ayrılmaktadır. Prostatın iyi huylu büyümesi, prostat kanseri ve prostat iltihabı erkeklerde en sık görülen prostat hastalıkları arasında bulunmaktadır.

PROSTAT KANSERİNE AMAN DİKKAT

Kadınlarda meme ve rahim, erkeklerde de prostat kanseri en sık görülen kanser türleri arasında bulunmaktadır. Yapılan araştırmalara göre her 6 erkekten biri prostat kanseri ile mücadele ediyor. Bu kanser türünde yaş ve ailedeki kanser öyküsü oldukça önemlidir.

PROSTAT KANSERİ BELİRTİLERİ NEDİR?

Her kanser türünde olduğu gibi prostat kanserinde de birtakım belirtiler görülmektedir. Ancak lokalize prostat kanseri genellikle sinsi bir şekilde ilerler ve çok da belirti vermez. Belirti görüldüğünde de sık sık idrara çıkmaz, çıkarken yanma, zorlanma ve kanama gibi durumlarla prostat kanseri kendini gösterebilir. Hastalığın tedavisi için erken tanı almak şart. Kemik metastazlarına neden olabilen bu kanser türü kemik ağrılarına sebebiyet verebilir.

BOL BOL BUNLARI YİYİN!

Kanseri engellemede ve direkt tedavi etmede kullanılan bir sebze ya da meyve ne yazık ki bulunmuyor. Ancak kansere genel olarak yakalanmamak ve vücudu korumak için sağlıklı beslenmek şart! Prostat kanseri için de tüketilmesi gerekenler uzmanlar tarafından şu şekilde sıralanıyor:

  • Yeşil çay
  • Brokoli
  • Narenciye
  • Kuruyemiş
  • Zerdeçal
  • Domates
  • Somon

NOT: Haberimiz bir teşhis ya da tedavi yöntemi içermemektedir.