Dilin bu renkte olması kanser işareti olabilir!

Kanser hayatımızın hemen hemen her anında ortaya çıkabilecek sinsi bir hastalık türü olarak biliniyor. Konuya ilişkin Harvard Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma sonucuna göre dilimiz hastalandığında renk değiştirebiliyor. İşte detaylar
Dilin bu renkte olması kanser işareti olabilir!

Bilim insanlarının çalışmasına göre dilimiz görünüş, renk ve dokusu açısından pek çok şeyi bize sessiz bir şekilde söyleyebiliyor. Dilim beyaz bir tabakaya sahip olması gerektiğini ifade eden uzmanlar, aksi durumda dilin hastalanabileceğini de dile getiriyor.

Yapılan çalışma sonucu için, “Genellikle açık pembe bir renktir, ancak Afrika, Asya ve Akdeniz popülasyonlarında bazılarının mor veya kahverengi pigmentasyonu olabilir” ifadesinin kullanılması da herkesin kafasını karıştırdı.

DİL SİYAH VE KAHVERENGİ OLURSA

Dilimizin siyah ve kahverengi olması halinde çalışmanın sonucu şunu işaret ediyor olabilir:

“Kahverengi veya siyah bir dil, papillalar çok büyüdüğünde ortaya çıkan 'siyah kıllı dil' adı verilen bir duruma işaret eder. Normalde, bu küçük tümseklerin büyüyecek fazla alanı yoktur, ancak büyürlerse bakterileri ve renkli yiyecek karışımlarını hapsederek kahverengi veya siyah bir renk tonu bırakabilirler”

Aynı zamanda uzmanlara göre siyah ve kahverengi bir dil aşırı sigara, çay ve kahve kullanımından da kaynaklanabilir.

DİLDEKİ BEYAZ LEKELER

Harvard bilim adamları, dildeki beyaz lekelerin ve görünümünün kaynağının mayanın aşırı derecede çoğalmasından kaynaklandığını ifade ediyor. Takma diş kullanımı, antibiyotik kullanımı, AIDS gibi durumlar dildeki beyazlaşmanın sebebi olabilir.

DİLDEKİ KANSER BELİRTİSİ

Dilde kanser olup olmadığını anlamak için renklerine de dikkat etmek gerekiyor. Yine aynı araştırmanın sonucuna göre parlak kırmızı ve sarı renkte olan dilde acı hissi ve döküntünün olması durumun ciddiyetini ortaya koyuyor.

NOT: Haberimiz bir teşhis ya da tedavi niteliği taşımamaktadır. Belirtilen durumları fark edenlerin en yakın sağlık kuruluşuna müracaat etmesi önerilmektedir.