İlk erken seçim anketi açıklandı! Bu Pazar seçim olsa kim hangi parti kazanır anket sonuçları

31 Mart yerel seçimi sonrasında AK Parti'nin büyük oy kaybı yaşaması CHP'nin ise oylarını arttırması üzerine erken seçim tartışmaları yaşanmıştı. İşte seçim anketi sonuçları!
İlk erken seçim anketi açıklandı! Bu Pazar seçim olsa kim hangi parti kazanır anket sonuçları

İlk erken seçim anketi açıklandı! Bu Pazar seçim olsa kim hangi parti kazanır anket sonuçları - Türkiye son olarak 31 Mart tarihinde sandık başına gitmiş, yerel yönetimler verilen oylarla belirlenmişti. Seçim öncesi Ankara ve İstanbul'u geri almak için kesin talimat veren Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından çalışmalar erken başlatılmıştı.

Ancak ekonomide yaşanan dalgalanma sonucunda AK Parti kurulduğu tarihten bu yana ilk kez seçimlerde 2. parti olarak çıkmış, Ankara ve İstanbul'u geri almak bir yana pek çok büyükşehir ve önemli belediyeyi de kaybetmişti. AK Parti'nin oy oranında büyük düşüş yaşanması ve CHP'nin oy oranını arttırması sonrasında erken seçim tartışmaları gündeme gelmişti.

BU PAZAR SEÇİM OLSA KİM, HANGİ PARTI KAZANIR! İŞTE SEÇİM SONRASI İLK ANKET SONUÇLARI...

Katılımcılara "Bu pazar seçim olsa olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?" sorusunun yöneltildiği araştırmada Cumhur İttifakı'nın 14 Mayıs 2014 Genel Seçimlerine göre oy kaybı yaşadığı, CHP'nin yaklaşık 1 puan daha yükseldiği sonucu çıktı.

Son yerel seçimlerin en dikkat çekici partisi Yeniden Refah'ın da 2,9 puan oy aldığı 14 Mayıs 2023 seçimlerine göre büyük yükseliş kaydettiği görüldü. Ankette YRP'yi tercih edenlerin oranı yüzde 4,5 oldu. Türkiye Siyasi Gündem Nisan 2024 araştırması 26 ilde 20-21 Nisan 2024 tarihleri arasından 18 yaş üzeri 2000 kişiye sorularak hazırlandı.

asal-anket.jpg

ASAL ARAŞTIRMA ANKET SONUÇLARI! PARTİLERİN AK PARTİ, CHP'NİN SON OY ORANI YÜZDE KAÇ?

AK Parti: %32.2

CHP: %26.5

MHP: %9.8

DEM Parti: %9.1

İYİ Parti: %5.6

Yeniden Refah: %4.5

Zafer Partisi: %4.2

Türkiye İşçi Partisi: %2.6

Diğer: %5.5

Anket sonuçları büyük yankı uyandırırken CHP Genel Başkanı Özgür Özel canlı yayında kendisine yöneltilen erken seçim sorusuna bu talebin kendilerinden değil halktan gelmesi gerektiğini söylemişti. Böyle bir talep olması durumunda ise kendilerinin erken seçime hazır olduklarını ifade etti.