Fransa'da Cumhurbaşkanı Macron Başbakan Attal’ın istifasını onayladı

Fransa'da yapılan son genel seçimlerde büyük bir yenilgiye uğrayan Macron, Fransa Başbakanı Gabriel Attal'ın istifasını kabul ettiğini duyurdu.
Fransa'da Cumhurbaşkanı Macron Başbakan Attal’ın istifasını onayladı

Fransa'da yapılan son genel seçimin ardından sol partilerden oluşan ittifak birinci çıkmış, Fransa Cumhurbaşkanı Macron büyük bir seçim yenilgisi almıştı. Yapılan seçimin ardından Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bakanlar kurulunu toplarken beklenen istifa kararı da açıklandı. Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yapılan basın açıklamasında Fransa Başbakanı Attal'ın istifası resmen ilan edildi.

FRANSA BAŞBAKANI ATTAL İSTİFA ETTİ!

Fransa'da seçimlerin ardından başbakan değişiyor. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron liderliğinde bugün yapılan bakanlar kurulu toplantısının ardından Başbakan Gabriel Attal'ın istifa ettiği açıklandı. Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, istifası kabul edilen Attal'ın yeni bir hükümet kurulana kadar görevlerini yürütmeye devam edeceği bildirildi.

Açıklamada ayrıca, “Bu dönemin mümkün olan en kısa sürede sona ermesi için Fransız halkının hizmetinde olan proje ve eylemler etrafında birlik oluşturmak için Cumhuriyetçi güçlerin birlikte çalışması gerekiyor” ifadeleri kullanıldı. Başbakan Attal, Fransa'da genel seçimlerde sol partilerden oluşan ittifakın birinci çıkmasının ardından istifasını sunmak üzere Emmanuel Macron ile görüşmüştü.

Gerçekleştirilen görüşmenin ardından Cumhurbaşkanlığı ofisi tarafından yapılan resmi açıklamada Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un Başbakan Attal'dan ülkenin istikrarını teminat altına almak adına bir süre daha bu görevde kalmasını istediğini duyurmuştu. Attal bugün itibariyle resmen Fransa'da Başbakanlık görevinden istifa etmiş oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı