Eve alınan çileklerin çürümesini engelleyen tek yöntem!

Bahar mevsimi ile beraber çilek tezgahlarda yerini iyice almaya başladı. Oldukça narin bir meyve olan çilek için saklama yöntemleri merak ediliyor. Çileği uzun süre muhafaza etme yöntemi nedir?
Eve alınan çileklerin çürümesini engelleyen tek yöntem!

Bu mevsimin en çok tüketilen meyvelerinden olan çilek pazar tezgahlarında ve marketlerin manav bölümlerinde yerini almaya başladı. Çok özel bir kokuya ve tada sahip olan çileği sevmeyen hemen hemen yoktur. Bu kadar çok sevilen ve tüketilen çilek için en çok şikayet edilen konu ise çok kısa sürede bozulup çürümesi oluyor. Çoğu kişi aldıkları çileklerin kısa sürede bozulduğuna şahitlik edip parasını verdikleri bu meyveyi yemeden çöpe atıyor. Peki çilek için en doğru saklama yöntemi nedir?

ÇİLEK BEKLETİLMEMELİ!

Çilek üreticiden tüketiciye ulaşana kadar dahi bozulmaya başlayabiliyor. Bundan dolayı çilek alıp eve getirir getirmez bu meyve buzdolabına konularak muhafaza edilmeye başlanmalıdır. Ancak bazı zamanlarda bu bile yeterli gelmeyecektir. Bızdolabına konulan çileğin bozulduğuna şahitlik eden çok kişi vardır. Bunun için de başka bir muhafaza yöntemine ihtiyaç vardır.

TEK YÖNTEMİ VAR!

Çileklerin uzun ömürlü olmaları için tek yöntem bulunuyor. Bunun için eve alıp gelinen çileklerin üzerine önce bir kağıt havlu serilir. Çilekler kapalı bir kapta bekletilmeli ve buzdolabına konacak olan kabın kapağı kağıt havlu serildikten sonra kapatılmalıdır. Ancak burada bir detay daha bulunuyor. Çilekler üst üste gelecek şekilde kabın içerisine yerleştirilmemelidir. Tek kat olacak ve üzerlerine kağıt havlu serilerek kabın kapağı kapatılarak buzdolabına konulacaktır. Tüm bu işlemler yapılırken çileklerin yıkanmaması gerektiği de unutulmamalıdır.

Öte yandan çilekte çürümeye neden olan bakteri ve mantarlardır. Evde çilek saklayacak kişiler sirke kullanarak çilekleri bakteri ve mantarlardan da arındırabilirler. Bu şekilde çileklerin ömrü çok daha uzun olacaktır.