Emniyet kemerinin hiç bilinmeyen 4 faydası! Kaza geçiren araç bu şekilde anlaşılıyormuş

Türkiye'de araba sahiplerinin kullanmaktan hoşlanmadığı ancak hayat kurtaran emniyet kemerinin hiç bilinmeyen 4 yeni faydası ortaya çıktı. Kaza geçiren ara bu şekilde anlaşılıyormuş meğer...
Emniyet kemerinin hiç bilinmeyen 4 faydası! Kaza geçiren araç bu şekilde anlaşılıyormuş

Emniyet kemerinin hiç bilinmeyen 4 faydası! Kaza geçiren araç bu şekilde anlaşılıyormuş - Arabaya biner binmez hemen ilk yapılması gerekenler arasında yer alan emniyet kemeri ne yazık ki ülkemizde gerekli önemi görmüyordu. Ancak emniyet kemerinin hiç bilinmeyen 4 faydası ortaya çıktı.

Yapılan araştırmaların tümünde kaza anında emniyet kemeri takmanın önemi ortaya çıkarken hayat kurtaran emniyet kemerinin farklı kullanım amaçları da olduğu ortaya çıktı. Emniyet kemeri kullanılarak yapılacaklar listesi yayımlanırken satın alınan aracın kaza yapıp yapmadığı bile emniyet kemerinden yararlanarak anlaşılabiliyor işte o tüyolar..

EMNİYET KEMERİNİN HİÇ BİLİNMEYEN FAYDALARI VE KULLANILMAYAN YÖNTEMLER...

Kaza anında çarpışmanın şiddetini önlemesi nedeniyle hayat kurtaran emniyet kemerini aracı çekerken de kullanabileceğinizi biliyor muydunuz?

Arıza veren aracınızı boşa aldıktan sonra emniyet kemerini kullanın bunun için sürücü bölümünde ki ve yanındaki emniyet kemerini sonuna kadar açın birbirinin içinden dolayın ardından sürücü bölümündeki kemeri dışarı çıkarıp sonuna kadar açıp kapıyı kapatın omuz bölgesinden geçirip boşta kalan elinizle de direksiyonu kolaylıkla kontrol edebilirsiniz.

Araç satın alırken emniyet kemerini sonuna kadar çekin ve üst kısmını kontrol edin. Üst bölümünde küf ya da kum olursa bu arabanın büyük bir ihtimalle su da hasar gördüğünü gösterir.

Araba satın alırken emniyet kemerinin üzerinde yer alan üretim tarihi ile yolcu kapısının yanında yer alan üretim tarihini karşılaştırın. İki tarih uyuşmuyorsa arabanız muhtemelen hasarlıdır.

Son olarak arabada kilitli kaldıysanız ve camı kıracak bir eşya yanınızda yoksa emniyet kemerinin tokası ile camı kırabilirsiniz.