İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri Fikri Doğan kimdir?

İsmailağa Cemaati’nin başındaki isim olan hasan Kılıç’ın vefat etmesi ile yerine geçecek isim belli oldu. İsmailağa Cemaati’nin yeni lideri ilan edilen Fikri Doğan kimdir?
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri Fikri Doğan kimdir?

İsmailağa Cemaati’nde Haziran 2022’de Mahmut Ustaosmanoğlu’nun vefat etmesinin ardından lider olarak Hasan Kılıç belirlenmişti. İsmailağa Cemaati’nin lideri olan Hasan Kılıç da önceki gün hayatını kaybederken dün toprağa verildi. Hasan Kılıç’ın vefatının ardından İsmailağa Cemaati’nin yeni liderinin kim olacağı merak ediliyordu.

İsmailağa Cemaati’nin yeni lideri Hasan Kılıç’ın cenaze töreninin ardından açıklandı. İsmailağa Cemaati’nden bir açıklama yapılarak, “Hasan Efendi hazretlerinin tensibi ve teklifi ile camiamızın başına Fikri Doğan hoca tayin edilmiştir” denildi. Bu açıklamanın üzerine herkes Fikri Doğan’ın kim olduğunu merak etmeye başladı.

FİKRİ DOĞAN KİMDİR?

İsmailağa Cemaati’nin yeni lideri Fikri Doğan tıpkı Mahmut Ustaosmanoğlu ve hasan Kılıç gibi Trabzon’da dünyaya geldi. İsmailağa Camii emekli imam hatibi olan Fikri Doğan uzun yıllar bu camide görev yapmıştır. Ayrıca Fikri Doğan yine İsmailağa Cemaati’ne ait olan Siraç Yayınevi’nde de yönetici olarak görev yapıyordu. Fikri Doğan’ın Delîlü's-Salikîn Siracü'l-Müttakîn Tercümesi isimli bir de kitabı bulunuyor.

Fikri Doğan artık İsmailağa Cemaati’nin yeni lideri olarak görev yapacak. İsmailağa Cemaati’nde bu açıdan herhangi bir yapısal değişiklik olması bekleniyor. Daha önceki liderlerle ay gelenekten gelen Fikri Doğan’ın cemaat içerisinde büyük bri saygınlığı bulunuyordu.

Öte yandan İsmailağa Cemaati’nde bir süredir sorunlu olduğu bilinen Cübbeli Ahmet Hoca ise lider olarak yanındaki isimlerle beraber bir başka kişiyi belirlediler. Bunu da ilan etmeleri ile beraber İsmailağa Cemaati içerisinde bir iki başlı hal ortaya çıktı. Bu durum karşısında ilerleyen günlerde tartışmaların yaşanması bekleniyor.