Deprem uzmanı Ahmet Ercan'dan korkutan deprem uyarısı! Yeni yırtılmalar olabilir

Deprem uzmanı Ahmet Ercan'dan Malatya depremi sonrasında kritik uyarı geldi. Yaşanan 3 depremin ardından yeni yırtılmaların olabileceğini söyleyen Ercan uyarılarda bulundu.
Deprem uzmanı Ahmet Ercan'dan korkutan deprem uyarısı! Yeni yırtılmalar olabilir

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan Malatya'da art arda yaşanan depremlerin ardından kritik uyarı geldi. Ercan sosyal medya hesabı üzerinden Malatya'da yaşanan depremlerin artçı olduğunu ve yeni yırtılmaların ise olabileceğini söyledi.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından artçılar yaşanmaya devam ediyor. 6 Şubat depreminin ardından 6 ay geçmesine rağmen yaşanan bu depremler ise vatandaşlara korku dolu anlar yaşatıyor.

AHMET ERCAN'DAN MALATYA DEPREMİ SONRASI KRİTİK UYARI

Malatya'da bugün peş peşe depremler yaşandı. Malatya'da 4.9, 4.5 ve ardından 4.2 büyüklüğünde üç deprem yaşandı. Geçtiğimiz gün ise 5'in üzerinde deprem meydana gelmişti.

Yaşanan depremlerin ardından uzmanlardan peş peşe açıklamalar meydana geldi. Malatya'da meydana gelen bu depremlerin artçı olduğunu belirten Ercan; "Yeni bir yırtılma olabilir. 6 Şubat depreminin artçısıdır" şeklinde ifadeler kullandı.

YENİ YIRTILMALAR OLABİLİR

Prof. Dr. Ahmet Ercan, sosyal medya hesabı üzerinden kritik olabilecek bir açıklama yaptı. Ercan akşam saat 4'ten sonra art arta yaşanan depremlerin ardından şu ifadelere yer verdi; "2023.08.12 saat 16.39 Malatya M4.9 büyüklüğünde 5 kilometre odakta olan deprem 8'indeki M5.3'ün artçısı değildir. Yeni bir yırtılma olabilir. 6 Şubat depreminin artçısıdır" dedi.

Malatya'da yaşanan bu 3 depremin ardından yeni yırtılmaların olabileceğini ifade eden Ercan depremler ile ilgili çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Bugün Malatya'da saat 16.39'da 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yalnızca 1 dakika sonra 4.5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Daha sonra ise saat 18.18'de 4.2 büyüklüğünde bir sarsıntı daha oluştu. Bu sarsıntılar Malatya'da yaşayan vatandaşlara kötü anlar yaşattı. Yaşanan son dakika depremlerinden anıda haberdar olmak için Uşak Gündem haber sitemizi takipte kalın. Sizler için en güncel haberleri yakından takip ediyoruz ve sizlere en kısa sürede sunmaya gayret ediyoruz. Bizi takip etmeyi unutmayın.