1 Mayıs’ta kargolar çalışıyor mu, açık mı? Çarşamba günü kargo dağıtımı olacak mı?

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle kargo firmalarının müşterilere hizmet verip vermeyecekleri merak ediliyor. Kargolar Çarşamba günü çalışacaklar mı?
1 Mayıs’ta  kargolar çalışıyor mu, açık mı? Çarşamba günü kargo dağıtımı olacak mı?

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için kısa bir süre kalırken insanlar o gün yapılacak olan uygulamaları merak ediyorlar. Resmi tatil olduğu için 1 Mayıs çarşamba günü alınabilecek hizmetler araştırılıyor. Özellikle de kargoların 1 Mayıs 2024 Çarşamba günü çalışıp çalışmayacakları sorusunun cevabı aranıyor. Kargolar 1 Mayıs’ta müşterilere hizmet verecekler mi?

1 MAYIS’TA KARGOLAR ÇALIŞACAK MI?

1 Mayıs için yapılacak olan uygulamanın kargo şirketleri özelinde nasıl olacağı merak ediliyor. Öncelikle 1 Mayıs Emen ve Dayanışma Günü için resmi tatil uygulaması yapılacak. Resmi tatil olduğu için kargo firmalarının da kapalı olması bekleniyor. Ancak kargo firmalarının özel iş yeri olmasından dolayı bu konuda şirketlerin karar alması bekleniyor.

PTT KARGO KAPALI OLACAK!

PTT Kargo ile alakalı olarak 1 Mayıs uygulaması açıklandı. 1 Mayıs Çarşamba günü PTT Kargo şubelerinin tamamı kapalı olacak. Sadece şubeler değil Çarşamba günü PTT Kargo dağıtım da yapmayacak ve kargo teslimi de olmayacak. PTT Kargo için Çarşamba günü tatil olacak ve hizmet verme Perşembe sabah saatlerinden itibaren yeniden başlayacak.

Öte yandan diğer kargo firmaları ile alakalı olarak şu anda belli olan bir durum yok. Aras Kargo, Yurtiçi Kargo, MNG Kargo, Sürat Kargo ve diğer kargo şirketleri ayrı ayrı karar alacaklar ve bu karar müşterilere duyurulacak. 1 Mayıs nedeniyle kargo şirketlerinin kapalı olması durumunda onlarda da 2 Mayıs 2024 Perşembe gününden itibaren yeniden hizmet verilmeye başlanacak. Şirketlerin bu konuda yapacakları duyurular beklenmeye başlandı.