Vatandaşın cebini elektrik faturası çarpacak! Elektriğe okkalı zam için tarih açıklandı

TÜİK tarafından açıklanan Nisan ayı enflasyonu verisi sonrasında elektrik faturası için rekor zam haberi son dakika açıklandı.
Vatandaşın cebini elektrik faturası çarpacak! Elektriğe okkalı zam için tarih açıklandı

Vatandaşın cebini elektrik faturası çarpacak! Elektriğe okkalı zam için tarih açıklandı - Tüm Türkiye'nin beklemiş olduğu enflasyon rakamları Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanırken ne yazık ki enflasyonda yaşanan yükseliş devam etti.

Türkiye'nin resmi enflasyonu TÜİK tarafından yüzde 3,18 olarak açıklanırken Enflasyonu Araştırma Grubu ENAG ise enflasyonu yüzde 5,02 olarak duyurdu. Açıklanan enflasyon rakamlarını değerlendiren İktisatçı akademisyen, Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi, TCMB eski başekonomisti Hakan Kara ise açıklanan enflasyon rakamları sonrası elektrik faturasına zam açıklaması yaptı.

ELEKTRİK FATURASINA REKOR ZAM O TARİHTE GELİYOR!!!

İktisatçı akademisyen, Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi, TCMB eski başekonomisti Hakan Kara resmi sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamasında "Elektriğe ciddi zam kapıda. Muhtemelen Temmuz-Ağustos'ta yapılır." diyerek Temmuz ya da Ağustos aylarında elektrik faturalarına ciddi bir enflasyon zammı beklediğini ifade etti.

elektrik-zammi.jpg

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu EPDK tarafından elektrik fiyatlarına yılda dört kez maliyet değişimlerine göre hesaplanarak zam yapılıyor. Bu hesaplamada enerji üretim maliyetleri, dağıtım, vergiler, yatırım, enflasyon verisi gibi temel parametreler kullanılıyor. Söz konusu fiyat güncelemesi Ocak, Nisan, Temmuz ve Ekim ayında yapılırken Nisan ayında elektrik fiyatları sabit tutulmuş ve zam yapılmamıştı. Hakan Kara'nın yapmış olduğu açıklama sonrasında gözler Temmuz ayına çevrildi. Temmuz ayında elektrik faturasına gelecek zam oranının son derece yüksek olacağı ifade edildi.