Sınırlı sayıda müşteriye satılacak! Renault Clio'nun sıfırı 593.000 TL!

Sıfır kilometre otomobil satışlarında uygun fiyat arayışı hızlandı. Renault Clio sınırlı sayıda müşteri için 593.000 TL’ye satılmaya başlandı.
Sınırlı sayıda müşteriye satılacak! Renault Clio'nun sıfırı 593.000 TL!

Türkiye’de sıfır kilometre otomobil satın almak isteyenlerin en çok şikayet ettikleri konu yüksek fiyatlar oluyor. Bu yüksek fiyatlar karşısında insanlar sıfır kilometre otomobil satın alırken ucuz fiyat araştırması yapıyorlar. Bazı koşullarda sıfır kilometre otomobillerin fiyatları oldukça ucuz bir hale gelebiliyor. Bu şekilde düşük maliyetle sıfır kilometre otomobil sahibi olunabiliyor. Buna dair son imkan ise Renault Clio için açıklandı. En ucuz fiyata 2024 model sıfır kilometre Renault Clio nasıl alınır?

EN UCUZ FİYATLA AYAKLAR YERDEN KESİLİYOR

Sıfır kilometre otomobil satın alma planı yapanlar en iyi ihtimalle 1 Milyon TL tutarında bir bütçeyi gözden çıkarmak durumunda kalıyorlar. Bu seviyedeki araçlar ise firmaların en ucuz otomobilleri oluyor. Bu fiyatları daha da aşağıya düşürmenin bir imkanı bulunuyor. O da ÖTV’siz satışlarla mümkün olabiliyor.

Otomobilde ÖTV oldukça yüksek bir tutarı ifade ediyor. Sıfır kilometre otomobillerin fiyatlarının yaklaşık yüzde 40-45’i ÖTV olarak devlete ödeniyor. Kalanı ise aracın fiyatı ve diğer vergiler ile masraflardan oluşuyor. ÖTV’nin devreden çıkması durumunda sıfır kilometre otomobillerin fiyatları neredeyse yarı yarıya ucuzluyor. Peki ÖTV’siz sıfır kilometre otomobiller nasıl satın alınabilir?

ÖTV’siz olarak sıfır kilometre otomobil sahibi olmanın bir imkanı bulunuyor. Bu da sınırlı sayıda kişinin yararlanabildiği ve bizzat devlet tarafından verilen bir hakkın kullanılması ile gerçekleşiyor. Devlet yüzde 90 ve üzerinde engeli olan vatandaşlara sıfır kilometre otomobil alımlarında ÖTV muafiyeti hakkı veriyor. Bu hakkın kullanımı ile beraber araç fiyatları oldukça düşüyor.

ÖTV muafiyeti hakkının kullanılması bazı kurallar dahilinde olabiliyor. Sıfır kilometre otomobillerin ÖTV dahil satış fiyatları 1.591.200 TL’yi aşmıyor ise o otomobiller ÖTV muafiyeti ile satın alınabiliyorlar. Ayrıca satın alınan bu otomobiller 5 yıl dolmadan satılırsa devletin muaf olunan ÖTV’yi tahsil edeceğinin bilinmesi gerekiyor.

RENAULT CLİO ÖTV’SİZ SATIŞ!

Renault Clio şu anda liste fiyatına göre 942.000 TL fiyat ile satılıyor. ÖTV muafiyeti hakkı olanlar ise bu aracı satın almak istediklerinde sadece 593.000 TL ödeme yapmaları yetiyor. Üstelik bu ödemenin yüzde 50’lik kısmı 36 ay vadeli taşıt kredisi ile de karşılanabiliyor. Çok kolay bir şekilde sıfır kilometre otomobil sahibi olma bu sistemle mümkün olabiliyor.