Kuyumculardan sürpriz açıklama! Gram altında yeni fiyat tahmini ortaya çıktı

Altın fiyatları her geçen gün farklı dinamiklere bağlı dalgalı olarak değişmeye devam ediyor. Piyasalardaki gelişmeleri yakından takip edenler için kuyumcular önemli açıklamalarda bulundu. Peki, gram altın yıl sonunda ne olacak?
Kuyumculardan sürpriz açıklama! Gram altında yeni fiyat tahmini ortaya çıktı

Geçtiğimiz haftalarda peş peşe rekor kıran gram altın için önemli bir açıklama geldi. Yatırım yapmak isteyenler altın fiyatlarını yakından takip ederken, vatandaşlar altın fiyatlarının yıl sonunda ne durumda olacağını merak ediyor. Gram altının yönünü açıklayan kuyumcular fiyat tahmininde de bulundu.

FAİZ İNDİRİMİ BELİRSİZLİĞİNİ KORUYOR

Sadece ülkemizde değil, aynı zamanda dünya genelinde de ABD Merkez Bankası’nın nasıl bir karar alacağı, faiz indirimine ne zaman başlayacağı merak konusu oldu. FED faiz indirimlerine ne zaman başlayacağı uzun bir zamandır belirsizliğini korumaya devam ederken, vatandaşlar altın fiyatlarındaki bu dalgalı durumun ne zaman sona ereceğini merak ediyor.

BİR ÖNCEKİ FİYATA GÖRE 20-30 BİN TL ARTTI

Altın fiyatlarına ilişkin geçtiğimiz günlerde önemli değerlendirmelerde bulunan ve Trabzon’da hizmet veren Nevzat Kuyumculuk Genel Müdür Erhan Şakar, bozdurmak isteyenlerin altın fiyatlarının yükselmesini beklediğini ifade ederek, “Bozdurmak isteyenler ise fiyatın biraz daha artmasını bekliyor. Yıl sonuna kadar ya da seçimlerden sonra gram altının 3 bin 500 TL’yi göreceği söyleniyor. Altın artışıyla birlikte Trabzon burması, Trabzon hasırının fiyatı artıyor. Trabzon hasırının fiyatı takım olarak 300, 400 ve 500 bin TL’ye kadar kalınlığına göre fiyatı değişebiliyor. Bir önceki fiyatına göre 20-30 bin TL zamlandı”

Şakar, açıklamasının devamında ise vatandaşların kesme altına çok fazla itibar etmemesi gerektiğinin de altını çizdi.

ALTIN FİYATLARINDA SON RAKAMLAR

Altın fiyatları son haftada düşmeye devam ediyor. Dün ciddi bir değer kaybı yaşayan altın fiyatları bugün de aşağı yönlü grafik çiziyor. Gram altın 2.382,38 TL'den işlem görürken, çeyrek altın 3.895 TL'ye geriledi.

NOT: Haberimiz yatırım tavsiyesi içermemektedir.