İslam Memiş'ten sakın satmayın uyarısı! Fiyatı 545 TL yükselecek!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş son finansal gelişmeleri değerlendirerek altın fiyatlarına dair beklentilerini açıkladı. Yatırımcılara sakın satmayın uyarısı yapan İslam Memiş piyasaları bekleyen riskleri açıkladı.
İslam Memiş'ten sakın satmayın uyarısı! Fiyatı 545 TL yükselecek!

FED’in faiz kararının ardından piyasalarda yeni fiyatlamalar etkili olmaya başlarken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten yeni değerlendirmeler geldi. Özellikle altın fiyatları konusunda yaşanabilecek gelişmeleri açıklayan İslam Memiş yatırımcılara da seslenerek yapmaları gereken işlemleri söyleyerek uyarıda bulundu.

MANİPÜLASYON PİYASASI OLUŞTURULDU!

Merkez bankalarının altın stokladığını söyleyen İslam Memiş, “Manipülasyon piyasası oluşturuldu. Merkez bankaları altın alımı yaparak stokluyorlar. Fiziki altın talebi her geçen yıl artıyor. Çin ve Hindistan başta olmak üzere özellikle Asya ülkeleri altın alımlarını artırdı. Bir önceki yıla göre yüzde 3 daha fazla alım oldu. Türkiye’de ise altın alımı azaldı. İthalat yasağı nedeniyle altın alımı Türkiye’de yüzde 12 azaldı. 2024 yılının ilk çeyreğinde altın mücevherat olarak değil yatırım aracı olarak talep gördü. Bu talep arttıkça ons altın fiyat beklentisi de artıyor.” dedi.

DÜNYA ALTIN ALIYOR!

Altın yatırımı olanlara seslenen İslam Memiş, “Dünya altın alımına yönelmiş durumda. Bir hazırlık var diyebiliriz. Savaş hazırlığı mı yapılıyor? Sıcak savaş mı yoksa ticaret savaşı mı olacak? Onu ilerleyen dönemlerde göreceğiz. Altın işçin şu anda alım zamanıdır. Altın satmayı düşünenler bu fikri akıllarından çıkarsınlar. Satanın malını merkez bankaları zaten topluyor. Küresel ekonomi iyi bir yere gitmiyor. Altın yatırımında fiyata değil miktara odaklanıp miktarı artırmamız lazım.” ifadelerini kullandı.

ALTIN FİYAT TAHMİNLERİ!

Altın fiyatlarına dair beklentilerini de açıklayan İslam Memiş, “Mayıs ayında altın piyasasında sakin bir ortam takip edebiliriz. Bunun tek şartı var. Ortadoğu’da gerilim artmamalı. Manipülasyon piyasası için orayı sürekli olarak canlı tutacaklar. Kısa vadede altın fiyatlarında geniş bant aralığında bir dalgalanma görebiliriz. Ancak orta ve uzun vadede fiyat yükselişleri kaçınılmaz. Enflasyon, jeopolitik gerilimler ve küresel ekonomideki belirsizlik bunda etkili olacak. 2024’e 2.050 TL’den başlayan gram altın 2.731 TL’ye kadar yükseldi. Gerilemesine rağmen gram altın 2.455 TL halen daha. Ons altın 2.000 dolar üzerine yerleşti. Önce 2.600 dolar ve sonrasında 3.000 dolar olacak. Gram altın da 3.000 TL’nin üzerine yükselecek. Bu yıl içinde olabilecek fiyatlar bunlar.” şeklinde konuştu.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.