İlk 4 aylık enflasyon farkı 2024! Memur emekli maaşı zammı enflasyon farkı ne kadar oldu yüzde kaç zam geldi?

TÜİK TEFE TÜFE ilk 4 aylık enflasyon farkı açıkladı. Memur, memur emeklisi, SSK, BAĞKUR emekli maaşı toplu sözleşme dahil Temmuz zamlı maaş tablosu hesaplama ekranı açıldı. İşte kesinleşen Temmuz enflasyon farkı!
İlk 4 aylık enflasyon farkı 2024! Memur emekli maaşı zammı enflasyon farkı ne kadar oldu yüzde kaç zam geldi?

İlk 4 aylık enflasyon farkı 2024! Memur emekli maaşı zammı enflasyon farkı ne kadar oldu yüzde kaç zam geldi? - Milyonlarca memur ve emeklinin beklemiş olduğu Nisan ayı enflasyonu açıklandı. Açıklanan enflasyon raporu ile ilk 4 aylık enflasyon farkı kesinleşmiş oldu.

Memur ve memur emeklisi olan kişiler için toplu sözleşme zammı + enflasyon farkı olarak Temmuz zammı hesaplanırken SSK ve BAĞKUR emeklisi olan kişiler için ise sadece enflasyon farkı hesaplara yansıtılacak. İlk 6 aylık enflasyon farkı TÜİK tarafından Temmuz ayının ilk haftasında Haziran ayı enflasyonu rakamlarının açıklanması ile kesinleşecek. Bu oran üzerine refah payı olarak ek zam uygulanıp uygulanmayacağına ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karar verecek.

İLK 4 AYLIK ENFLASYON FARKI MEMUR EMEKLİ ZAMMI HESAPLAMA! MEMUR VE EMEKLİ MAAŞI TEMMUZ ZAMMI NE KADAR, YÜZDE KAÇ OLDU?

Ülkemizde mevcut olan ugyulamalara göre maaş zamları memur ve memur emeklisi olan kişiler için imzalanan toplu iş sözleşmesinde belirlenen zam + enflasyon farkı olarak hesaplanırken SSK ve BAĞKUR emeklisi olan kişiler için ise enflasyon farkı olarak hesaplanmaktadır. Asgari ücret için ise pandemi nedeniyle 2 senedir verilen ara zammın bu sene verilmeyeceği açıklanmıştı.

enflasyon-zammi.jpg

TÜİK tarafından bugüne kadar Ocak, Şubat ve Mart ayı enflasyonu açıklanmıştı. Açıklanan rakamlara göre Ocak ayında 6,70, Şubat ayında 4,53 Mart ayında yüzde 3,16 olarak açıklanan enflasyon verisi sonrasında 3 aylık memur enflasyon zam oranı 15.05 olarak gerçekleşmişti. Nisan ayında açıklanan resim enflasyon verisi yüzde 3,18 olarak gerçekleşti. Böylelikle ilk 4 aylık enflasyon farkı toplamı 18.21 seviyesine yükseldi.

2024 TEMMUZ MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİ 4B TOPLU SÖZLEŞME ZAM ORANI NE KADAR, YÜZDE KAÇ?

Hükümet ile sendikalar arasında atılan imzalara göre Memur ve memur emeklisi olan kişilere toplu sözleşme zammı olarak yüzde 10 oranında zam yansıtılacak. Bu oranı aşan tutar ise enflasyon farkı olarak ek zam olarak maaşlara yansıtılacak. SSK ve BAĞKUR emeklileri ise sadece TÜİK tarafından açıklanan ilk 6 aylık enflasyon farkı üzerinden zam alacak.