Hükümetin gizli planını açıkladı! Asgari ücret zammı için tarih verdi!

Asgari ücret zammı ile alakalı olarak gündemi sarsacak bir iddia ortaya atıldı. Bu iddiaya göre asgari ücrete ara zam yapılacak. Bu ara zammın tarihini ise iddianın sahibi ünlü ekonomist Dr. Şeref Oğuz açıkladı.
Hükümetin gizli planını açıkladı! Asgari ücret zammı için tarih verdi!

Türkiye’de asgari ücret için ara zam talepleri yükselmeye devam ediyor. Asgari ücretin açlık sınırının altında kalması ile beraber önceki gün Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, bugün de TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay asgari ücrete zam yapılmasını talep ettiler. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise asgari ücrete ara zammın kesinlikle yapılmayacağını, yapılan son zammın 1 yıllık zam olduğunu söylemişti. Ancak işin aslının çok daha farklı olduğuna dair iddiayı ünlü ekonomist Dr. Şeref Oğuz açıkladı.

ASGARİ ÜCRETE ZAM YAPILMASI ZORUNLU

Asgari ücrete zam yapılmasının bir zorunluluk haline geldiğine dikkat çeken Dr. Şeref Oğuz, “Hükümet yerel seçimde vatandaştan uyarı aldı. Hatta varlığı sorgulanmaya başlandı. İnsanlar bu şekilde 2028’e kadar dayanamazlar. İktidar bu açıdan zor durumda. Hatta tabanı onu terk etmeye başlamış. Buna bir dur demeleri gerekecek tecrübeye sahipler. Asgari ücret işte vatandaştan gelecek bu taleple artmak zorunda.” dedi.

KARARI MEHMET ŞİMŞEK DEĞİL ERDOĞAN VERECEK!

Asgari ücret zammına karşı olduğu bilinen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek detayına dikkat çeken Dr. Şeref Oğuz, “Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek asgari ücret zammına karşı ama son sözü Cumhurbaşkanı Erdoğan söyleyecek. Asgari ücret sistemsel olarak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i doğrudan ilgilendiren bir konu değil. Hatta diğer bakanların da kapsama alanı dışındadır. Bu iş tamamıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iradesindedir. Memura maaş zammı yapacağına asgari ücrete zam yapıp toplumu rahatlatma maliyetini özel sektöre yükleyebileceksin. Özel sektörün bunu finanse etmesi gerektiği şeklinde de bir anlayışın hakim olduğunu biliyoruz.” ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRETİN ZAM TARİHİ!

Asgari ücrete ne zaman zam yapılacağına dair aldığı kulis bilgisini açıklayan Dr. Şeref Oğuz, “Hükümetin masasında asgari ücret zammına dair 4-5 ayrı formül var. Asgari ücret için ara zammı ben Temmuz ayında değil Eylül ayında bekliyorum. Baz etkisi ile beraber üçüncü çeyrekte enflasyonda yüzde 20-22 puanlık bir düşüş olacak. Bu düşüş sağlandıktan sonra asgari ücret zammını yapacaklar. Bu şekilde hem işveren zorlanmayacak hem de hükümet asgari ücrete zam yaptık diyerek vatandaştan puan toplayacak.” şeklinde konuştu.