FED sonrası piyasalar hareketlendi! Dolar kuru, ons ve gram altın ne kadar oldu?

FED faiz kararının belli olmasının ardından piyasalardaki yeni fiyatlamalar belli oldu. Altın ve dolar kurunda fiyat değişikli yaşandı mı?
FED sonrası piyasalar hareketlendi! Dolar kuru, ons ve gram altın ne kadar oldu?

Piyasaların büyük bir merakla bekledikleri FED faiz kararı açıklandı. Bu karara göre FED Mayıs 2024 döneminde de faiz değişikliği yapmayarak faizleri yüzde 5,25 – 5,50 seviyesinde sabit bıraktı. FED faiz kararının açıklanması ile beraber piyasalarda yeni fiyatlamalar görülmeye başlandı. Ancak 1 Mayıs resmi tatili nedeniyle dünyada çoğu ülkede piyasaların kapalı olmasından dolayı bu etki sınırlı bir seviyede gerçekleşti. FED faiz kararının fiyatlara tam yansımasının yarın tüm piyasaların yeniden işleme açılması ile görülmesi bekleniyor.

ONS ALTIN NASIL ETKİLENDİ!

FED’in faizleri sabit bırakması beklenen bir karardı ve sürpriz olmadı. Sürpriz olmayışından dolayı da ons altın fiyatında çok büyük etkiler görülmedi. FED Başkanı Jerome Powell’in yapacağı açıklamaların ardından ons altın fiyatında ikinci bir etki görülebileceği tahmin ediliyor.

Ons altın FED faiz kararı açıklanmadan hemen önce 2.299 dolar seviyesinde fiyatlanıyordu. Faiz kararının açıklanması ile beraber ons altın hafif bir yükseliş ile önce 2.306 dolar seviyesine yükseldi. Ardından ise ons altın 2.305 dolar seviyesine gerileyerek bu noktadan fiyatlanmaya devam ediliyor.

fed.jpg

DOLAR KURUNDA SON DURUM!

FED faiz kararının dolar kuru üzerinde etkisi ise neredeyse hiç olmadı. Dolar kuru karar öncesinde 32,48 dolar seviyesinde fiyatlanıyordu. Kararın açıklanması ile beraber dolar kuru 32,50 TL’yi test ederek 32,49 TL’ye geri döndü. Dolar kurunda kayda değer bir değişiklik meydana gelmedi. Uzunca bir süredir dolar kuru baskılandığı için FED’in etkileri sınırlı seviyede kalıyordu. Piyasaların kapalı olması ile beraber bu etki de ortadan kalktı.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Gram altın fiyatı da ons altın ve dolar kuru üzerinden fiyatlandığı için FED faiz kararı sonrasında sınırlı bir hareket gözlemlendi. Karar öncesinde gram altın 2.401 TL’den fiyatlanırken karar sonrasında 2.410 TL’ye yükseldi. Ons altın etkisi ile çıkan gram altın fiziki piyasada ise 2.463 TL’den fiyatlanıyor.