Emeklilere Temmuz zammı erkene çekildi 16 milyon emekliye akşam müjdesi geldi

4A SSK, 4B BAĞKUR, 4C emekli sandığı ve EYT emeklileri Temmuz zammı için akşam müjdesi geldi. TBMM süreci erkene çekti zam için kanun teklifi meclise sunuldu.
Emeklilere Temmuz zammı erkene çekildi 16 milyon emekliye akşam müjdesi geldi

Emeklilere Temmuz zammı erkene çekildi 16 milyon emekliye akşam müjdesi geldi - 16 milyon emeklinin beklemiş olduğu Temmuz zammı için meclis bu sefer erken karar alındı. Konu hakkında Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu tarafından hazırlanan 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi meclise sunuldu.

Hazırlanan kanun teklifi Zorlu tarafından TBMM komisyonuna sunulurken burada onaylanması durumunda meclis genel kuruluna sunulacak. TBMM Genel Kurulu'nda milletvekilleri tarafından oylanacak olan kanun teklifinin onaylanması durumunda en düşük emekli aylığı asgari ücrete endekslenecek.

5510 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN TEKLİFİ

MADDE 1- 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda yer alan Ek Madde 18'in birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir: "Kurumca bu Kanun ve ilgili mevzuat uyarınca gelir ve aylık ödemesi yapılanlara, bayramın içinde bulunduğu ayda gelir ve aylık alma şartıyla, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramında 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanununa göre ödenen en düşük emekli aylığının yarısından az olmamak kaydıyla bayram ikramiyesi ödenir."

MADDE 2- 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda yer alan Ek Madde 19'un birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir: "Bu Kanun veya bu Kanunla yürürlükten kaldırılan ilgili kanun hükümlerine göre malullük ve yaşlılık sigortasından ödenen aylıklar ve aylıklar ile birlikte her ay itibarıyla yapılan ödemeler toplamı dosya bazında, 8/2/2006 tarihli ve 5454 sayılı Kanunun 1 inci maddesi uyarınca yapılacak ek ödeme dâhil asgari ücretten az olamaz. Ölüm sigortasından yapılan ödemeler toplamı ise bu tutarın hak sahiplerinin hisseleri oranı esas alınarak tespit olunacak tutarından az olamaz.

MADDE 3- Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4- Bu kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

emekli-kanun-teklifi.jpg

Kanun teklifi mecliste kabul edilirse Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girecek. Böylelikle en düşük emekli aylığı asgari ücrete endekslenecek. Temmuz ayında asgari ücrete enflasyon zammı verilmese dahi bu durumda en düşük emekli aylığına yüzde 70 oranında bir zam yapılacak ve 10 bin liradan 17 bin liraya çıkmış olacak.