Dev zam kararı gece yarısı Resmi Gazete’de yayımlandı! Hemen uygulanacak

24 Nisan Resmi Gazete kararları yayımlandı. Her gün www.resmigazete.gov.tr adresi üzerinden yayımlanan kararları vatandaşlar yakından takip ediyor. Dev zam kararı gece yarısı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Dev zam kararı gece yarısı Resmi Gazete’de yayımlandı! Hemen uygulanacak

Resmi Gazete’de zam depremi! Aktarılan son habere göre 24 Nisan Resmi Gazete kararlarının içerisinde bu yıl yapılacak zam tarifesi açıklandı. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından açıklanan karara göre bu yıl uygulanacak ücret tarifesi de kalem kalem açıklandı.

2024 YILINDA UYGULANACAK ZAM BELLİ OLDU

Buna göre Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından hazırlanan “2024 Yılında Uygulanacak Ücret Tarifesine İlişkin Tebliğ” yayımlanarak yürürlüğe girdi. Resmi Gazete’de yayımlanan karar vatandaşların dikkatini çekti. Güncel rakamlar da kısa süre içerisinde gündem oldu.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Resmi Gazete’de yayımlanan karar için şu açıklama yapıldı:

“Türk Patent ve Marka Kurumunun (TÜRKPATENT) vereceği hizmetler karşılığında ödenecek TÜRKPATENT ücretlerinin türü ve tutarı, 1, 2, 3, 4, 5 ve 6 sayılı cetvellerde gösterilmiştir. TÜRKPATENT ücretlerine, 2/7/1964 tarihli ve 492 sayılı Harçlar Kanununun 8 sayılı tarifesinin I/2, I/3, I/4, I/5 ve I/6 nolu sütunlarında gösterilen Harçlar ve Katma Değer Vergisi dahil değildir. Talep edilen hizmetle ilgili olarak ödenecek toplam ücret, TÜRKPATENT ücretine KDV ve varsa harç ilave edilerek hesaplanır”

BAŞVURU ÜCRETLERİ AÇIKLANDI

Resmi Gazete’de yayımlanan kararın detaylarına göre e-Devlet üzerinden yapılacak patent ve faydalı model başvuru ücretleri, marka tescil ücretleri, coğrafi işaret ve geleneksel ürün adı başvuru ücretlerine zam geldi.

Yayımlanan kararın detaylarına göre geçerli olacak zamlı ücretler de belli oldu. Buna göre e-Devlet üzerinden yapılacak patent ve faydalı model başvuruları için 45,75 TL, marka tescil ücreti 1.121,92 TL, coğrafi işaret ve geleneksel ürün adı başvuru ücretleri de 12,42 TL olarak güncellendi.

Zamlı rakamlar bugünden itibaren geçerli olacak olup, tasarım tescil başvuruları için de 183 TL bir ödeme alınacağı aktarıldı.