Daha ucuz sıfır otomobil yok! 525.000 TL'lik Hyundai i10 satışları patlattı!

Sıfır kilometre otomobil satın almak için fiyat araştırması yapanlar ÖTV’siz fiyatları sorguluyorlar. Türkiye’nin en ucuz otomobili Hyundai i10 için 525.000 TL’lik fiyat açıklandı.
Daha ucuz sıfır otomobil yok! 525.000 TL'lik Hyundai i10 satışları patlattı!

Sıfır kilometre otomobil sahibi olmak isteyenler marka marka fiyat araştırması yaptıktan sonra kararlarını veriyorlar. Fiyatlarda şu anda yeni bir zam hesaplaması yapılmaya başlandı. Ancak araç satın almak isteyenler yeni zamlar açıklanana kadar eski fiyatlardan otomobillerini satın alabiliyorlar. Sıfır kilometre otomobillerde güncel fiyatlarda ise Hyundai i10 model araç Türkiye’nin en ucuz otomobili olarak dikkat çekiyor. Bu araç için ÖTV muafiyeti uygulandığında ise fiyat daha da düşüyor.

ÖTV’SİZ FİYAT KİMLER İÇİN GEÇERLİ?

Sıfır kilometre araçların ÖTV’siz fiyatları bulunuyor. Ancak bu fiyatlar geneli ilgilendiren bir durum değil. Müşterilerin büyük kısmı bu fiyatlarla satın alma gerçekleştiremiyorlar. Sıfır kilometre otomobilleri ÖTV’siz satın almak için ÖTV muafiyeti hakkının olması gerekiyor. Bu hakka sahip olmayanlar zorunlu olarak ÖTV ödemesi yapmak durumundalar.

ÖTV muafiyeti ile sıfır kilometre otomobil satın almanın şartı yüzde 90 ve üzerinde engele sahip olmak oluyor. Bu durumda olan kişiler alacakları ÖTV muafiyet belgesi ile sıfır kilometre otomobil alımdan ÖTV’den muaf oluyorlar. Bu hak da 5 yıllık sürede sadece 1 defa kullanılabiliyor. Koşulları uyan kişiler sıfır kilometre otomobil satın alırken mevcut fiyatlardan değil ÖTV çıkarılmış fiyatlardan yeni otomobillerini satın alabiliyorlar. Ayrıca satın alınacak olan bu otomobilin ÖTV dahil satış fiyatının 1.591.200 TL’yi aşmaması gerekiyor. Bu limitin üstünde fiyatı olan otomobillerde ÖTV muafiyeti geçerli olmuyor.

EN UCUZ OTOMOBİL DAHA DA UCUZLUYOR

Türkiye’nin en ucuz otomobili olan Hyundai i10 şu anda güncel olarak 835.000 TL fiyat ile satılıyor. Bu fiyat içerisinde ÖTV maliyeti de yer alıyor. ÖTV muafiyeti olan kişiler ise bu aracı 525.000 TL fiyatla satın alabiliyorlar. Bu tutar için taşıt kredisi çekerek de ödeme yapılabiliyor. Hyundai i10 satın alırken ÖTV muafiyeti olanlar bu aracı çok uygun koşullarda anahtar teslim olarak alabiliyorlar.