Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan SON DAKİKA asgari ücrete ara zam açıklaması! Büyük iyilik diyerek uçakta açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son dakika asgari ücrete ara zam açıklaması yaptı. Temmuz 2024 asgari ücrete enflasyon zammı gelecek mi belli oldu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan SON DAKİKA asgari ücrete ara zam açıklaması! Büyük iyilik diyerek uçakta açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan SON DAKİKA asgari ücrete ara zam açıklaması! Büyük iyilik diyerek uçakta açıkladı - 3 Temmuz 2024 tarihinde memur, memur emeklisi, SSK ve Bağkur emeklilerine asgari ücret zammı gelirken gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çevrilmişti. "Asgari ücrete ara zam olacak mı?" sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan ziyaretinin ardından yurda dönüşte uçakta cevap verdi.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM GELECEK Mİ, TEMMUZ AYINDA ENFLASYON ZAMMI VAR MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a haziran ayı enflasyon rakamlarıyla beraber "Temmuz ve Ağustos ayı enflasyon rakamlarına göre para politikasında yeni adım atılabilir mi" sorusu yöneltildi. Erdoğan'ın "En büyük sorunumuz hayat pahalılığı. En adaletsiz vergi enflasyon. O nedenle dar gelirlilerimize, asgari ücretlimize, emeklilerimize yapacağımız en büyük iyilik popülizm yapmadan enflasyonu kalıcı bir şekilde tekrar tek haneye düşürmek. Vatandaşımızın kalıcı olarak refah seviyesini yükseltmek" ifadeleri son dönemdeki asgari ücrete ara zam tartışmalarına da son noktayı koydu.

ENFLASYON NE ZAMAN DÜŞECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamalardan öne çıkan satır başları şu şekilde "Biz geçen sene dezenflasyona geçiş için bir süre öngörmüştük. Çünkü geçen sene gerçekten deprem etkisiyle olağanüstü koşullarla karşı karşıyaydık. Para politikasının etkili olması zaman alıyor. Maliye politikasında ilave çaba gerekiyordu. Biz o nedenle dezenflasyon Mayıs 2024’ten sonra başlayacak dedik. Nitekim Haziran ayında yıllık bazda enflasyonda düşüş başladı ama Temmuz’da yani 60’lı rakamlar diyorum ama öngörmek mümkün değil. Muhtemelen düşük 60’lı rakam olacak. Ağustos’ta yine düşük 50’li bir rakam olacak. Ve muhtemelen büyük ihtimalle Eylül enflasyonu açıklandığında 50’nin bir tık altı olabilir.

EMEKLİLERE EK ZAM VAR MI, TEMMUZ 2024 İÇİN REFAH PAYI VERİLECEK Mİ?

"O nedenle dar gelirlilerimize, asgari ücretlimize, emeklilerimize yapacağımız en büyük iyilik popülizm yapmadan enflasyonu kalıcı bir şekilde tekrar tek haneye düşürmek. Vatandaşımızın kalıcı olarak refah seviyesini yükseltmek. İnşallah son çeyreğe girerken bu işi çözüme kavuşturmuş olarak Allah’ın izniyle gireceğiz."

Yapılan açıklamalar sonucunda Cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaşlardan biraz daha sabırlı olmalarını isteyerek, asgari ücrete ara zam ve emeklilere de ek zam verilmeyeceğini ifade etti. Böylelikle zam müjdesi bekleyen kişiler için süreç sona ermiş oldu. Yeni zamlar için vatandaşlar 1 Ocak 2024 tarihini beklemeye devam edecek.