Bugünden itibaren geçerli olacak ilk zam açıkladı! Fiyatı 150 TL birden fırlayacak

Zamlar son dönemlerde vatandaşların en sık konuştuğu konular arasında yerini alıyor. Bu noktada az önce yeni bir zam haberinin geldiği öğrenildi. Aktarılan son zam haberine göre 1 Mayıs tarihinden itibaren fiyatı 150 TL birden artacak.
Bugünden itibaren geçerli olacak ilk zam açıkladı! Fiyatı 150 TL birden fırlayacak

Havaların ısınması ile birlikte vatandaşlar 25 metreküplük ücretsiz doğalgaz için araştırmalarına hız kazandırmaya başladı. Daha önce yapılan açıklamalarda kullanımının 25 metreküpü açmadığı hanelerde ek bir faturalandırma yapılmayacaktı. Kısacası 25 metreküp gaz kullanımını geçmeyen abonelere hiçbir şekilde fatura kesilmedi. Ancak bu uygulama artık sona erdi.

150 TL’LİK BİR YANSIMA OLACAK

Ülkemizde son 1 yıldır vatandaşlara verilen ücretsiz doğalgaz desteği bugün itibarıyla sona erdi. Her haneye verilen 25 metreküplük doğalgaz desteği bugünden itibaren sona erecek. Bu durumda da faturalara 150 TL’lik bir yansıma olacağı aktarıldı.

Geçen yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdelediği 25 metreküplük ücretsiz doğalgaz desteği gece yarısı sona erdi. Buna göre artık 1 Mayıs tarihinden itibaren doğalgaz faturalarına 150 TL’lik ekleme olacağı aktarıldı.

Ücretsiz 25 metreküplük doğalgaz desteğinin sona ermesi ile birlikte artık vatandaşlar aynı bedeli kullanmaya devam etse bile ortalama olarak 150 TL’lik bir fatura bedeli ile karşılaşacak.

ÜCRETSİZ DOĞALGAZ DESTEĞİ UZATILACAK MI?

Hanelerin en çok merak ettiği konuların başında desteğin uzatılıp uzatılmayacağı geliyor. Karadeniz’de bulunan gaz 1 yıl boyunca hanelere 25 metreküplük bedava uygulaması ile veriliyordu. 1 yıl boyunca bedava olarak devam eden uygulama 1 Mayıs itibarıyla sona erdi. Ücretsiz gaz uygulaması devam etmeyecek.

ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI

Konuya ilişkin son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamasında ücretsiz gaz uygulamasının Nisan 2024 tarihine kadar devam edeceğini “11 ay boyunca konutlarda kullanılan 25 m3'lük doğalgaz bedelinin bilabedel olacağını söyledik. Bu uygulamayı Nisan 2024'e kadar devam ettireceğiz” şeklinde ifade etmişti.

BOTAŞ, konutlar için uygulayacağı satış fiyatı 1000 metreküp için 4 bin 80 TL olarak açıklandı.