Akaryakıt fiyatlarına bir indirim iki zam geldi! 81 ilde benzin motorin LPG otogaz fiyat tarifesi değişti

Tüm Türkiye genelinde 81 ilde akaryakıt fiyatlarına bir indirim iki zam geldi. Benzin, motorin ve LPG otogaz fiyatları güncellendi. İşte yeni fiyat tarifesi...
Akaryakıt fiyatlarına bir indirim iki zam geldi! 81 ilde benzin motorin LPG otogaz fiyat tarifesi değişti

Akaryakıt fiyatlarına bir indirim iki zam geldi! 81 ilde benzin motorin LPG otogaz fiyat tarifesi değişti - Brent petrol fiyatında yaşanan dalgalanma ve uluslararası spot doğalgaz fiyatlarında yaşanan değişimler iç piyasada akaryakıt fiyatlarına güncelleme olarak yansıdı. Akaryakıt sektörü temsilcileri tarafından yapılan açıklama ile fiyatlarda değişikliğe gidildiği ilan edildi.

Yapılan resmi açıklama ile benzin ve motorine zam geldiği, LPG otogaz fiyatlarında ise indirime gidildiği açıklandı. Yeni fiyatlar ile akaryakıt istasyonlarında satışlar bu gece yarısı itibari ile başlayacak. Fiyatlar pompaya 00:01 itibari ile yansıyacak.

BENZİNE VE MOTORİNE ZAM GELDİ Mİ, LPG OTOGAZA İNDİRİM VAR MI, AKARYAKIT FİYATLARI SON DURUM NE?

Benzine 28 kuruş, motorine 26 kuruş zam geldi. Otogaz fiyatlarında ise 1 lira 64 kuruş indirime gidildi. Fiyat değişiklikleri gece yarısından itibaren pompaya yansıyacak.

ANKARA İSTANBUL İZMİR GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI NE KADAR?

İstanbul'da güncel akaryakıt pompa fiyatları şu şekilde:

Benzinin litresi ortalama 43,65 lira

Motorinin litresi ortalama 41,07 lira

Otogaz ortalama 22,47 lira

Akaryakıt fiyatları için yapılacak olan güncelleme bu gece yarısı itibari ile 81 ilde tüm akaryakıt istasyonlarında pompaya yansıtılacak. Yapılacak güncelleme ile benzinli ve dizel araç sahiplerinin zamdan etkilenmemek için erken alım yapması önerilirken LPG otogaz kullanan araç sahiplerinin ise indirimli fiyatttan alım yapmak için bu saati beklemesi gerekecek. Akaryakıt fiyatları brent petrol ve dolar kuru üzerinden belirleniyor. Bu nedenle dolar kuru ve brent petrolde yaşanan yükseliş zam, düşüş ise indirim olarak akaryakıt fiyatlarına yansıtılıyor.