81 ilde 00.01 itibari ile fiyatı 69 TL birden düşecek! Dev Mayıs indirimi açıklandı

Peş peşe gelen zamlar vatandaşın cebinde enflasyon yangını başlatırken 81 ilde 00.01 itibari ile uygulanacak yeni indirim açıklandı.
81 ilde 00.01 itibari ile fiyatı 69 TL birden düşecek! Dev Mayıs indirimi açıklandı

81 ilde 00.01 itibari ile fiyatı 69 TL birden düşecek! Dev Mayıs indirimi açıklandı - Bir yandan yükselen brent petrol fiyatı bir yandan da dolar kurunda yaşanan yükseliş akaryakıt fiyatlarında büyük bir zam yağmuru yaşanmasına neden olmuştu. Yaşanan yükseliş depoda ödenen parayı arttırırken geride bıraktığımız hafta hem benzine hem de motorine indirim açıklanmıştı.

Bu gece yarısı itibari ile ise beklenen otogaz indirimi açıklandı. LPG otogaz fiyatları için yapılan açıklamada 81 ilde geçerli olmak üzere litre başına 1.64 TL 'lik indirim geleceği ifade edildi. İşte son indirimlerin ardından güncel akaryakıt fiyatları listesi...

LPG OTOGAZ'A İNDİRİM VAR MI, MOTORİN, BENZİN GÜNCEL POMPA SATIŞ FİYATI NE KADAR?

Dünyanın en büyük petrol üreticisi tüketicisi ABD'nin ticari ham petrol stoklarındaki artış öngörüsü devam ediyor. Talebin zayıf seyrettiği algısı da fiyatları aşağı çekti. Tüm bunlarla beraber ABD Merkez Bankasının (Fed) faizleri daha uzun süre yüksek seviyede tutacağına yönelik endişeler artarken, bu durum talep endişelerini de beraberinde getiriyor.

Gelişmeler yurt içindeki akaryakıt fiyatlarını da etkiliyor. Sektörler temsilcilerin elde edilen verilere göre, brent petrol fiyatlarındaki geri çekilmelerle beraber LPG'nin (otogaz) litre fiyatına yarın geceden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 64 kuruş indirim gelecek. İndirimin ardından LPG litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 20,83 TL'ye, Ankara'da 20,73 TL'ye, İzmir'de 20,37 TL'ye gerileyecek.

guncel-fiyatlar.jpg

Söz konusu indirim tüm Türkiye genelinde bu gece yarısı itibari lie geçerli olacak. Yapılan indirimi bekleyen sürücüler depolarını fullemeleri durumunda bir depoda tam 69 TL'lik kazanç elde etmiş olacaklar.