29 ilde başvuru ekranı açıldı! Milli Emlak 835 TL taksitle hazine arazisi arsa satışı başladı

Milli Emlak sahibinden kelepir arsa ilanı arayanlara, ucuz hazine arazisi almak istiyorum diyenlere yeni ilanlarını duyurdu.
29 ilde başvuru ekranı açıldı! Milli Emlak 835 TL taksitle hazine arazisi arsa satışı başladı

29 ilde başvuru ekranı açıldı! Milli Emlak 835 TL taksitle hazine arazisi arsa satışı başladı - Kenarda köşede birikmiş parası olan ve arsa yatırımı yapmak isteyen kişilere yönelik olarak Milli Emlak ucuz arsa satışı için beklenen Mayıs ayı ilanlarını yayımladı. Yayımlanan ilanlar kapsamında 29 ilde başvuru ekranı açıldı ucuz arsa satışı başladı.

Pandemi döneminde konut ve arsa fiyatları rekor seviyelerde artış gösterirken önce konut ardından da arsa fiyatları alınamaz seviyelere yükselmişti. Hükümet konut fiyatlarına müdahale etmek ve düşürmek için TOKİ üzerinden ucuz konut ve arsa satışına başlamıştı. Yine alınan karar kapsamında mülkiyeti hazineye ait olan ve atıl durumda olan taşınmazların satılacağı duyurulmuştu. Bu taşınmazlar için beklenen Mayıs ayı ilanları yayımlandı.

UCUZ HAZİNE ARAZİSİ SATIŞI BAŞLADI! MİLLİ EMLAK'TAN SATILIK HAZİNE ARAZİSİ ARSALAR AÇIKLANDI...

Hazine arazisi, arsa yatırımı yapmak isteyen kişilere yönelik olarak Milli Emlak tarafından beklenen satış duyurusu yayımladı. 29 ilde yer alan hazine arazileri sudan ucuz fiyatlarla satışa çıktı. Mülkiyeti hazineye ait olan ancak kullanılmayan yani atıl durumda olan hazine arazileri piyasa fiyatının çok daha altına hatta bazı ilçelerde piyasada metrekare fiyatına satışa çıktı.

milli-emlak-ilan.jpg

Farklı çok sayıda şehirde Milli Emlak'tan satılık arsalar ve araziler için satış duyuruları yayımlanırken söz konusu arsalar için Milli Emlak 24 ay taksitle ödeme imkanı da sunuyor. Tamamı 18 bin TL'den başlayan arsaları taksitle almak isteyen kişiler böylelikle aylık 835 TL taksit ödeyerek hazine arazisi, arsa sahibi olabiliyor. Milli Emlak hazine arazilerini:

  • Peşin ödemelerde yüzde 20 indirim,
  • 24 aya kadar taksitli ödeme,
  • KDV'siz ödeme,
  • 5 sene emlak vergisi muafiyeti,
  • Harçsız tapu imkanı avantajları ile satışa sunuyor.

Hazine arazileri için tüm satış ilanları milliemlak GOV TR resmi internet sitesi üzerinden satışa sunuluyor. Satışlar için başvurular bu ilanlarda belirtilen Milli Emlak il ve ilçe müdürlükleri üzerinen yapılırken satışlar ise ihale yöntemi ile gerçekleştiriliyor.