Naci Görür 7 büyüklüğünde deprem uyarısı yaptı!

Yer Bilimi Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür bir açıklama yaparak Manisa’nın aktif fay hatları üzerinde kurulduğunu ve bu kentin er geç depremle sınanacağını söyledi.
Naci Görür 7 büyüklüğünde deprem uyarısı yaptı!

Manisa’da düzenlenen deprem paneline katılan Prof. Dr. Naci Görür önemli açıklamalarda bulundu. Manisa’ya dair deprem riskini değerlendiren Prof. Dr. Naci Görür bu kentte fay hatlarının dağ kenarları, yamaçları ve ova içlerine doğru yayılım gösterdiklerini belirtti. Manisa’nın deprem riski olan bölgelerden olduğunu söyleyen uzman isim çok önemli tespitler yaptı.

MANİSA’NIN DEPREM RİSKİ!

Manisa’nın çöküntü alanı üzerine kurulduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Naci Görür, “Manisa aktif fay hatları üzerine kurulmuş bir kentimiz. Bu canlı fayların 7 ve üzerinde deprem üretme potansiyelleri var. Tektonik yapılar üzerinde yaşıyorsanız bu yapılarda deprem mutlaka olur. Bugün olmasa bile yarın olur, yarın olmasa öbür gün olur ama nihayetinde olur. Bunun için Manisa’da deprem olacak mı sorusu üzerinde durmanın anlamı yok. Evet olacak, zamanını bilmiyoruz ama bu bölge er geç depremle sınanacak.” dedi.

DEPREM SİYASET ÜSTÜDÜR

Depremlerin ciddiye alınmasının gerektiğini belirten Prof. Dr. Naci Görür, “Manisa’nın sahipleri burada yaşayan vatandaşlarımızdır. Bu vatandaşlarımızın kendi iradelerini kullanmaları ve mülklerine sahip çıkmaları gerekir. Siyasete takılıp kalmayın, deprem siyaset üstüdür. Kim yönetirse yönetsin Manisalı vatandaşlarımız bu kentin deprem dirençli bir kent olması yönünde talepte bulunmalıdırlar. Manisa’yı deprem dirençli bir kent haline getirmek mümkün. Bunu başarabilirsek büyük bir deprem olsa bile kayıplarımız çok sınırlı kalır.” ifadelerini kullandı.

DEPREMLERİ ENGELLEYEMEYİZ

Depremi engellemenin mümkün olmadığını söyleyen Prof. Dr. Naci Görür, “Depremi engellemek bizim elimizde değil ama etkilerini azaltabiliriz. Deprem dünyanın nabız atışıdır ve deprem olmazsa dünya ölür. Deprem olan yerler verimli alanlardır. Biz bu verimli alanların nimetlerinden yararlanıyoruz ama gerekli önlemleri almazsak deprem bizi öldürür. Bunu başarabilmek için çok uzun yolumuz var ama başlamak için kaybedecek bir saniyemiz bile yok. Zaman aleyhimize işliyor.” şeklinde konuştu.