Meteoroloji'den Kütahya'ya sarı kodlu uyarı!

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapılarak Kütahya ve çevreleri için sarı koduyla alarm verildi.
Meteoroloji'den Kütahya'ya sarı kodlu uyarı!

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü bir açıklama ile Kütahya’ya özel bir uyarı yaptı. Sarı koduyla alarm verildiği açıklanırken Kütahya ve çevrelerinde bu gece saatlerinden itibaren Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı etkili olacak.

Yapılan uyarıda vatandaşların toz taşınımına karşı tedbirli olmaları istendi. Küzey Afrika’dan toz taşınması şeklinde gerçekleşecek hava olayında görüş mesafesi azalacak, hava kalitesi düşecek, çamur şeklinde yağışlar olabilecek. Ayrıca toz taşınımı astım gibi solunum yolu hastalıkları olanları da olumsuz etkileyebilecek.

METEOROLOJİ UYARDI!

Kütahya çevrelerinde Kuzey Afrika kaynaklı etkili olması beklenen toz taşınımı nedeniyle yetkililer, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği konusunda uyarı yaptı.

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü tarafından SARI koduyla bir meteorolojik uyarı raporu yayınlandı. Paylaşılan bilgilere göre, bu gece saatlerinden itibaren Kütahya çevrelerinde Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımının etkili olacağı tahmin ediliyor.

Yetkililer başta sağlık problemleri olmak üzere görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar yaşanabileceğini belirtirken, vatandaşların bu durumlara karşı dikkatli ve tedbirli davranması gerektiğini dile getirdi.

Kuzey Afrika’dan toz taşınımı sadece Kütahya’da etkili olmayacak. Yurdun önemli bir kısmında toz taşınımı gerçekleşmeye başladı. Bundan dolayı vatandaşların tedbirli olmalarına dair uyarılar ardı ardına yapılıyor.