TEK TIKLA BAŞVUR KPSS, mülakat, yaş şartı yok 18 yaş üstü 114.963 kişiye ANINDA işbaşı yaptırılacak

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) personel alım ilanları vatandaşlar tarafından sıkça araştırma konusu olmaya devam ediyor. Her yeni hafta birbirinden farklı ilanları yayına alan İŞKUR üzerinden 114.963 kişiye iş imkanı doğdu! İşte alım şartları ve meslek türleri
TEK TIKLA BAŞVUR KPSS, mülakat, yaş şartı yok 18 yaş üstü 114.963 kişiye ANINDA işbaşı yaptırılacak

Nisan ayı içerisinde İŞKUR üzerinden 100 binden fazla kişinin işe alınacağı açıklandı. Alım yapılacak meslekler il il farklılık gösterirken, başvuru şartlarının da ilanlara göre değişkenlik gösterebileceği öğrenildi. İşte başvuru şartlarına ilişkin merak edilenler

İş arayanların en sık başvurduğu kurumların başında gelen İŞKUR güncel personel alımlarını resmi web sitesi üzerinden iş arayanlar için yayımlamaya devam ediyor. Buna göre gerekli başvuru şartlarını taşıyan adaylar ilanlara anında başvuru yapabilecek. Peki, başvuru şartları neler, hangi meslekler için alım yapılacak?

İŞKUR ÜZERİNDEN EN ÇOK ALIM YAPILACAK MESLEKLER

İş arayan vatandaşlar bu noktada genellikle İŞKUR üzerinden en çok alım yapılacak 10 mesleği merak ediyor. KPSS şartının aranmadığı personel alımlarında en çok alım yapılan 10 meslek ve açık iş sayısı şu şekilde:

  1. Beden İşçisi (Genel): 25335
  2. Temizlik Görevlisi: 3947
  3. Servis Elemanı (Garson) 3003
  4. Satış Elemanı / Danışmanı: 2546
  5. Konfeksiyon İşçisi: 2304
  6. Makineci (Dikiş): 1880
  7. Paketleme İşçisi : 1646
  8. Ambar/Depo Görevlisi: 1643
  9. Turizm Ve Otelcilik Elemanı: 1577
  10. Kasiyer: 1525

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Başvuru şartları ilanların içeriğine göre farlılık gösterse de genel başvuru için taşınması gereken şartlar her ilan türü için şu şekilde:

  • TC vatandaşı olmak
  • En az 18 yaşını tamamlamış olmak
  • En az ilkokul mezunu olmak
  • Çalışmasına engel olabilecek bir sağlık probleminin olmaması
  • Meslek türüne göre vardiyalı ve ayakta çalışabilecek olmak
  • Adli sicil kaydının temiz olması
  • Yapılan güvenlik soruşturmasının olumlu geçmesi

Çalışacaklarda aranan bu şartlar içerisinde yaş ve eğitim kriteri ilanlara göre değişkenlik gösterebilir. Mağduriyet yaşanmaması adına başvurmadan önce ilanların içeriğini detaylı bir şekilde incelemenizi öneriyoruz.

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILACAK?

Başvuruların İŞKUR üzerinden online bir şekilde yapılacağı öğrenildi. Dilerseniz, size en yakın İŞKUR şubesini ziyaret edebilir ya da İŞKUR’un resmi web sitesi üzerinden başvurularınızı online olarak tamamlayabilirsiniz.