Ankara Uşak Denizli Kütahya İzmir Aydın'a valilik uyarısı! 18.00'de başlayacak 12 Mayıs'a kadar sürecek

Valilik tarafından yayımlanan son dakika açıklaması ile çok sayıda ilde 4 günlük uyarı yapıldı. Çok şiddetli gelecek herkes tedbirli olsun...
Ankara Uşak Denizli Kütahya İzmir Aydın'a valilik uyarısı! 18.00'de başlayacak 12 Mayıs'a kadar sürecek

DENİZLİ (İHA) - Ankara Uşak Denizli Kütahya İzmir Aydın'a valilik uyarısı! 18.00'de başlayacak 12 Mayıs'a kadar sürecek...Türkiye peş peşe yaşanan doğal afetlerin pençesinde kıvranmaya devam ederken yeni afet uyarısı son dakika açıklandı. Yapılan açıklama ile milyonlarca kişiye tedbir almaları yönünde uyarı yapılırken sağlık sorunları olan kişilerin de tedbir amacı ile dışarı çıkmamaları istendi.

Pek çok ilde eş zamanlı olarak yapılan son dakika açıklaması ile yurdumuzu etkisi altına alacak fırtına, toz taşınımı ve çamur yağmuru için uyarılar yapıldı. Uyarı yapılan şehirlerde vatandaşların belirlenen saatlerde dışarı çıkmamaları istenirken yerel yönetimlerin ise olumsuzluklara karşı teyakkuzda olmarı ifade edildi. İşte o açıklamalar...

TOZ TAŞINIMI, FIRTINA, ÇAMUR YAĞMURU VE SEL UYARISI YAPILAN İLLER HANGİLERİ?

Denizli ve çevresinde fırtınayla birlikte etkili olması beklenen toz taşınımına karşı uyarı yapıldı. Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan son değerlendirmelere göre; Afyonkarahisar, Denizli ve Uşak illeri bölgesinde bu akşam saatlerinden itibaren toz taşınımı bekleniyor.

Yaşanabilecek toz taşınımının meydana getireceği başta sağlık problemleri olmak üzere, görüş mesafesinde düşme, yağış anında çamur şeklinde yağış, hava kalitesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. Denizli ve çevresinde görülebilecek toz taşınımının 12 Mayıs Pazar günü sabah saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesinin beklendiği kaydedildi.

ankara-valiligi-uyari-yapti.jpg

ANKARA VALİLİĞİ VATANDAŞLARI UYARDI! TOZ FIRTINASI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Ankara Valiliği tarafından yapılan son dakika açıklamasında ise bu akşam 18:00 itibari ile başlayacak olan toz taşınımının Cuma ve Cumartesi günü Ankara il genelinde etkili olacağı ifade idildi. 12 Mayıs 2024 Pazar gününe kadar etkili olacak fırtına ve olumsuz hava koşulları nedeniyle vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları istendi.