81 ilde deneyimli deneyimsiz silahlı silahsız 2.821 güvenlik görevlisi alımı başladı

İş arayanlar için İŞKUR üzerinden güvenlik görevlisi alım ilanı yayımlandı. Silahlı silahsız deneyimli deneyimsiz personel alımında adayların taşıması gereken şartlar ve alım sayıları belli oldu.
81 ilde deneyimli deneyimsiz silahlı silahsız 2.821 güvenlik görevlisi alımı başladı

İŞKUR üzerinden yayımlanan ilanda alımların şu an için sadece özel sektöre yapılacağı açıklandı. Bu sebeple alımlarda KPSS puan şartının aranmayacağı açıklandı. Ancak güvenlik görevlisi olarak çalışmak isteyenlerin bu kapsamda mutlaka güvenlik kimlik kartına sahip olması gerektiği aktarıldı. İşte güvenli görevlisi alımına ilişkin merak edilenler

GÜVENLİK GÖREVLİSİ ALIMI

Güvenlik görevlisi alımlarına ilişkin merak edilenler de belli oldu. Yapılacak alımlarda KPSS puan şartının aranmayacağı ancak adayların belirtilen genel şartları taşıması gerektiği açıklandı. İşte güvenli görevlisi alım başvuru şartları:

  • TC vatandaşı olmak
  • En az 18 yaşını tamamlamış olmak
  • Güvenlik araştırmasının olumlu, arşiv soruşturmasının olumlu olması
  • Çalışmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorununun olmaması
  • Vardiyalı çalışmaya uygun olmak
  • En az lise mezunu olmak
  • Güvenlik kimlik kartının olması
  • İlanın yayımlandığı il sınırları içerisinde ikamet ediyor olmak

Güvenlik alımları için adayların taşıması gereken genel şartlar bu şekilde sıralandı. Adayların taşıması gereken başvuru şartlarının yanı sıra ilanların içerisinde yer alan özel şartların da taşınması gerektiği açıklandı.

Buna göre 1003 güvenlik görevlisi, 251 silahlı güvenlik görevlisi ve 1567 silahsız güvenlik görevlisi alımı yapılacak.

BAŞVURULAR NE ZAMANA KADAR DEVAM EDECEK?

Başvuruların son tarihi yayımlanan ilanlara göre farklılık gösterebiliyor. İŞKUR açık iş ilanları üzerinden başvurabileceğiniz ilanların sağ kısmında yer alan son başvuru tarihlerini inceleyerek başvurularınızı tarihlere göre yapabilirsiniz.

Başvuruda bulunmak isteyenler İŞKUR'un açık iş ilanları kısmına TC kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yapması gerekiyor. Başvurusu onaylanan adaylar için iletişime geçileceği aktarıldı. Başvuru sırasında mağdur olunmaması için yayımlanan özel şartları da incelemeniz önerilmektedir.