Uşak'ta REKOR ZAM! Ramazan pidesi fiyatı 2024'te yüzde 100 zamlandı

Ramazan pidesi fiyatları peş peşe açıklanmaya devam ederken Uşak'ta beklenen rakamlar açıklandı. 350 gram pide fiyatı tam ikiye katladı.
Uşak'ta REKOR ZAM! Ramazan pidesi fiyatı 2024'te yüzde 100 zamlandı

Ramazan ayına sayılı günler kala gıda fiyatlarında rekor artışlar yaşanırken yeni zamlı pide fiyatları da merak konusu olmuştu. Ramazan pidesi fiyatları illere göre peş peşe açıklanmaya devam ederken zamlı pide fiyatlarının belli olduğu illerden biri de Uşak oldu.

2023 yıl sonunda daha emekli, memur ve asgari ücret maaşı için zam oranı açıklanmadan iğneden ipliğe pek çok ürüne zam gelirken vatandaş daha alacağı zammı bile öğrenemeden gelen zamlarla büyük şok yaşamıştı. Zam yağmuru yapılan vergi düzenlemeleri ve dolar kurunda yaşanan yükselişin etkisi ile devam ederken Ramazan ayının yaklaşması ile iyice artmıştı.

UŞAK'TA ZAMLI RAMAZAN PİDESİ FİYATI 2024 NE KADAR KAÇ TL OLDU?

Uşak’ta geçen yıl 330 gramı 10 TL’den satılan Ramazan pidesi, bu yıl 350 gramı 20 TL’den satılacak. Ramazan ayının başlamasına kısa bir süre kala sofraların vazgeçilmesi olan Ramazan pidesinin fiyat tarifesi oldu. Uşak Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (UESOB) ile Fırıncılar Ve Unlu Madde İmalatçıları Esnaf Odası tarafından Ramazan pidesi fiyatları belli oldu.

2023 Yılında susamlı Ramazan pidesi 330 gramı 10’TL’den satılırken, bu sene ise 350 gramı 20 TL’den satılacak.

Açıklanan yeni fiyatlarla Ramazan pidesi fiyatına nerede ise yüzde 100 zam gelmiş oldu. Pidenin gramajı sadece 20 gram arttırılırken 330 gramdan 350 grama çıktı. Ancak satış fiyatı için yüzde 100 artışa gidildi ve fiyatı 10 liradan 20 liraya çıkmış oldu.