Uşak'ta ortalama aidat rakamı 354 TL oldu!

Türkiye'nin aidat şampiyonu illeri açıklanırken Uşak en az aidat ödeyen iller arasında yer aldı. Uşak'ta ortalama aidat tutarı 354 TL olarak hesaplandı.
Uşak'ta ortalama aidat rakamı 354 TL oldu!

Uşak'ta ortalama aidat rakamı 354 TL oldu! - Türkiye'de yükselen konut fiyatları nedeniyle aidat tutarları da artış gösterirken açıklanan son rakamlara göre ortalama fiyatlar baz alındığında aidat tutarlarına yüzde 97 oranında zam geldi.

Apartman ve site aidatları rekor oranda artış gösterirken özellikle de büyük şehirlerde bazı ilçelerde aidat tutarlarının kiraları bile geride bıraktığı ortaya çıktı. Aidatın en yüksek olduğu ilçe ise 5 bin liralık rakam ile Beşiktaş oldu.

UŞAK'TA ORTALAMA AİDAT TUTARI 354 TL OLDU!

Ortalama konut fiyatları rekor seviyelere ulaşırken yaşanan artış aidat rakamlarına da yansıdı. Küresel enflasyon ve yükselen maliyetler konut sektöründe yalnızca konut fiyatlarını ve kiraları değil, aidatları da etkiledi. Yönetim yazılımı Apsiyon tarafından yayımlanan veriler; ısıtma, soğutma ve demirbaş gibi kalemlerin dahil edildiği durumda apartman ve site aidatlarının 2022'de bir önceki yıla kıyasla yüzde 97 oranında arttığını gösterdi. 22 binden fazla apartman ve site, 1.5 milyonun üzerinde konut ve 3.5 milyondan fazla kişi tarafından kullanılan uygulamaya göre; daire başı aidat ortalaması en yüksek iller şu şekilde sıralandı:

Muğla - 2.607 TL

İstanbul - 2.483 TL

Ankara - 1.743 TL

İzmir - 1.512 TL

Gaziantep - 1.456 TL

En düşük aidat ödeyen şehirler ise şu şekilde sıralandı:

Kırklareli - 228 TL

Düzce - 309 TL

Aksaray - 316 TL

Uşak - 354 TL

Kayseri - 375 TL

Ödenen rakamlar ortalama tutarlar üzerinden hesaplanmış olup, Uşak'ta ortalama rakam 354 lira olarak hesaplandı.