Uşak'ta konut satışları Ocak ayında çakıldı!

TÜİK Konut Satış İstatistikleri, Ocak 2024 raporu yayımlandı. Yayımlanan rapora göre Uşak'ta konut satış rakamlarında sert düşüş yaşandı.
Uşak'ta konut satışları Ocak ayında çakıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından merakla beklenen konut satış rakamalrı açıklandı. Açıklanan rakamlara göre yükselen konut fiyatları nedeniyle beklendiği üzere satış rakamlarında başlayan düşüş devam etti.

Açıklanan resmi verilere göre Türkiye genelinde Ocak ayında 80 bin 308 adet konut satışı gerçekleşti. Söz konusu rakam ile Türkiye'de konut satış rakamları yüzde 17.8 oranında düşüş gösterdi. Türkiye'de en çok konut satışı yapılan il İstanbul olurken en az konut satışı yapılan il ise Ardahan oldu. Konut satış rakamlarındaki düşüşün daha da sertleşmesi bekleniyor...

KONUT SATIŞ RAKAMLARINDA SON DURUM NE, UŞAK'TA KAÇ KONUT SATILDI?

2023 yıl sonuna düşüş eğilimi ile giren konut satış rakamları bu düşüşü 2024 yılında da sürdürdü. Türkiye genelinde konut satışları Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %17,8 azalarak 80 bin 308 oldu. Konut satışlarında İstanbul 13 bin 423 konut satışı ve %16,7 ile en yüksek paya sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul'u 6 bin 709 konut satışı ve %8,4 pay ile Ankara, 5 bin 250 konut satışı ve %6,5 pay ile Antalya izledi. Konut satış sayısının en az olduğu iller sırasıyla 17 konut ile Ardahan, 38 konut ile Hakkari ve 40 konut ile Bayburt oldu.

konut-satis-rakami.jpg

Türkiye genelinde ipotekli konut satışları Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %63,5 azalış göstererek 5 bin 915 oldu. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı %7,4 olarak gerçekleşti. Ocak ayındaki ipotekli satışların bin 404'ü ilk el satış olarak gerçekleşti.

TÜİK tarafından açıklanan konut satış rakamlarına göre Uşak'ta 2024 yılının Ocak ayında toplamda 347 adet konut satıldı. Aralık ayında Uşak il genelinde 551 adet konut satışı yapılmıştı. Satışlardaki düşüşün konut fiyatlarına olan yansıması ise merak konusu oldu.