Uşaklılar ZAM haberi geldi! Benzine 1,49 TL zam bekleniyor

Akaryakıt fiyatlarına yeni zam haberi son dakika duyuruldu. Uşak ve 81 ilde benzine yeni zam geliyor.
Uşaklılar ZAM haberi geldi! Benzine 1,49 TL zam bekleniyor

Yükselen brent petrol fiyatı nedeniyle beklendiği üzere akaryakıt fiyatlarına yeni zam haberi son dakika duyuruldu. Yemen’de son dönemde Husiler tarafından Kızıldeniz'deki gemilere yönelik yapılan saldırılar artarken bu saldırılar nedeniyle Brent petrolde arz kesintisi yaşanabileceği endişesi artmıştı.

Yaşanan endişeler nedeniyle brent petrol fiyatında yükseliş yaşanırken 80 dolar seviyesine yaklaşılması üzerine ne yazık ki akaryakıt fiyatlarına yeni zam haberi verildi. Bir yandan yeniden artan Rusya ve ABD gerilimi de brent petrol fiyatında tansiyonu yükseltirken iç piyasada hem doların hem de brent petrol fiyatının yükselmesi ile benzine zam geleceği ilan edildi.

BENZİNE ZAM BEKLENTİSİ VAR MI, NE ZAMAN GELECEK?

Goldman Sachs, 2024 yılı Brent ham petrolü için fiyat beklentisini varil başına 10 dolar düşürdü. Goldman Sahcs yaptığı değerlendirmede, "2024'te fiyatların hala aralığa bağlı olmasını ve sadece ılımlı fiyat oynaklığı bekliyoruz. Sıkılaştırma şoklarının üstesinden gelmek için yüksek yedek kapasite, yukarı yönlü fiyat hareketlerini sınırlamalıdır" dedi.

Brent petrolde yaşanan yükselişin ardından iç piyasada ise akaryakıt sektörü temsilcileri benzine 1.49 TL zam beklediklerini açıkladı. Hatırlanacağı üzere benzin fiyatlarında son güncelleme indirim olarak açıklanmış ve 1TL 62 kuruşluk indirim yapılmıştı. İndirimin ardından yapılacak olan zam ise bu gece yarısı itibariyle pompaya yansıtılacak.

usak-akaryakit-fiyatalri.jpg

Uşak'ta benzinin litresi Merkez ilçesinde 33,95 TL'den satılırken zam gelmesinin ardından 35,44 liraya yükselmiş olacak.