Uşaklılar dikkat! İzmir – Ankara yoluna EDS geliyor

Uşaklılar için önemli bir gelişme yaşanmak üzere. Aktarılan son habere göre İzmir – Ankara yolu üzerine EDS kurulabileceği gündeme geldi. Konuya ilişkin Emniyet Genel Müdürlüğü’nden izin alınması için karar Meclis’te görüşüldü.
Uşaklılar dikkat! İzmir – Ankara yoluna EDS geliyor

Uşak Banaz’da bulunan EDS sisteminin Uşak kent merkezine de getirilmesi gündem oldu. Uşak Belediye Meclis toplantısında konu gündeme gelirken, belediye yöntemine bu konu için yetki verildiği öğrenildi.

Ankara – İzmir karayolu üzerine kurulması planlanan EDS sistemi Uşaklılar için gündem oldu. Peki, EDS sistemi nedir, EDS Uşak’a ne zaman gelecek?

UŞAK MERKEZE EDS GELEBİLİR

Elektrik Denetim Sistemi’nin kısaltılmış hali olan EDS sistemi sayesinde sürücülerin aşırı hız yapmasının engellenmesi amaçlanıyor. Uşak merkeze de gelmesi planlanan EDS sistemi için geçtiğimiz yıllarda belli bir aşamaya gelinmiş ancak bir türlü icraata geçilememişti.

Uşak’ta yeni yönetimin EDS için harekete geçtiği ifade ediliyor. Konuya ilişkin bir gelişme olduğunda Uşaklılara aktarmaya devam edeceğiz.

EDS SİSTEMİ NEDİR?

Elektronik Denetleme Sistemi olarak ifade edilen EDS sistemi, konumlandırıldığı yerden sürücülerin kaçla geçtiğini tespit eder. Ortalama hız sınır bilgilerini hesaplar ve hız sınırını aşan sürücülere de ceza yazar. Bir noktada sürücülerin aşırı hız yapmasına engel olur.

Bu sistemin en önemli avantajları arasında 12 saat çalışmasının yanı sıra enerji takviyesi ile 24 saat boyunca kesintisiz denetim yapması bulunmaktadır. EDS kar, yağmur, rüzgar ya da toz gibi durumlarda etkilenmeden kurulduğu yerde trafikteki hız durumunu denetleyebilmektedir. Bu sebeple sürücülerin trafikte aşırı hız yapmasının da önüne geçilmektedir.